MHP'DEN ŞIRNAK SEÇİM SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

MHP
GÜNCEL 26.02.2024 09:48:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şırnak İl Başkanı Halil Tatar, Şırnak'ta aday çıkarmayacak yerlerde cumhur ittifakını destekleyeceğini belirterek, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim sürecine ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu.

Tatar yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile 31 Mart Yerel Seçimlerinde Şırnak İlinin Cumhur İttifakı olarak seçime gireceği ve Ak Parti Adayının destekleneceği açıklanmıştı."dedi

Tatar açıklamanın devamında şunları kaydetti:"Her yönü düşünülerek, ortak akıl ve irade alınan bu kararı Şırnak İl Başkanlığı olarak ilk günden itibaren destekledik ve desteklemeye de devam ediyoruz.

Liderlerimizin almış olduğu bu karara istinaden İl ve İlçe Merkezlerimizde aday çıkarmamamız ve Ak Parti listelerinde yer almamamız bazı kişilerce karalama kampanyasına dönüştürülmüş, asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atılmıştır.

Genel Başkanlarımızın üzerine titrediği ve bizatihi aziz milletimizin teveccüh gösterdiği Cumhur İttifakımızın kuruluş felsefesine uymayacak şekilde aday listeleri üzerinde pazarlık yapılması veya herhangi bir şart koşulması mümkün değildir. Bilge Lider Genel Başkanımızdan edindiğimiz “Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben” şiarıyla hareket ederek şahsi çıkar peşinde olmadık bundan sonra da olmayacağız.

Bu süreçte memleketleri için değil ellerini! Gövdelerini taşın altına koyarak her türlü zorluğu ve eleştiriyi göğüsleyen İlçe Başkanlarım başta olmak üzere Şırnak İl, İlçe ve Belde Teşkilatlarımızın tüm Üye ve Yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Kendi çıkarlarını memleket menfaatlerinin üzerinde tutan kendini bilmezlerin dedikodularına aldırış etmeden,

“AYIRMADAN, AYRIŞMADAN, ŞIRNAK İÇİN CANLA BAŞLA” ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ.

Seçime katılacağımız Silopi/Görümlü, Güçlükonak/Fındık, İdil/Karalar Belde Belediye Başkan Adaylarımız ile Silopi, Uludere ve İdil İl Genel Meclis Üyesi Adaylarımızın kazanması, Aday çıkarmadığımız yerlerde ise Cumhur İttifakı Adaylarımızın kazanması için var gücümüzle sahada olacağız" dedi.