ÖĞRENCİLERE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ VE İSRAF EĞİTİMİ VERİLİYOR

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği ve israf eğitimleri düzenliyor. Eğitimler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde Şırnak’taki okullarda gerçekleştiriliyor.

ÖĞRENCİLERE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ VE İSRAF EĞİTİMİ VERİLİYOR
EĞİTİM 15.02.2024 09:21:00 0

Şırnak İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda öğrencilere gıda güvenliği ve gıda israfı konularında eğitim veriliyor. Eğitimlerde, öğrencilere güvenilir gıda, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgiler veriliyor. Ayrıca, gıda israfının önlenmesi, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdaların saklama koşulları, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konular da anlatılıyor.

Eğitimlerin amacı, öğrencilerin gıda güvenilirliği konusunda bilinçli ve duyarlı olmalarını, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları kazanmalarını, gıda kayıpları ve israfını azaltmalarını sağlamak. Eğitimler, öğrencilerin sorularına cevap verilerek ve çeşitli etkinliklerle interaktif bir şekilde yürütülüyor.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gıda eğitimlerini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi planlıyor.