PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI OLMAYAN İLLER İÇİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI OLMAYAN İLLER İÇİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
SPOR 29.08.2023 18:55:00 0

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Başkanlığı ile Gazeteci Cemiyetleri tarafından yapılan eş zamanlı ortak basın açıklamasında, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 16 il takımının profesyonel lige çıkarılması talebinde bulunulduğu bildirildi. 

Profesyonel futbol liglerinde temsilcisi olmayan, aralarında Şırnak’ın da yer aldığı 16 ilin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Başkanlığı ile Gazeteci Cemiyetleri tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 16 il takımının profesyonel lige çıkarılması talebinde bulunulduğu bildirildi. Aralarında Şırnak’ın da yer aldığı profesyonel futbol liglerinde temsilcisi olmayan 16 ilin ASKF il başkanlığı ile gazeteci cemiyetleri, önümüzdeki sezondan geçerli olmak üzere 16 il takımının profesyonel lige çıkarılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na talepte bulunulduğu bildirildi. 

Basın açıklaması 16 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Şırnak’ta yapılan açıklama, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Murat Umaç tarafından gerçekleştirildi. Şırnak Merkez ve ilçelerdeki futbol kulübü temsilcileri ile gazetecilerin yer aldığı toplantıda 16 farklı ildeki 15 milyon insanın ortak talebi dile getirildi. 

ASKF İl Başkanı Murat Umaç tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Ülkemizdeki tüm spor dallarında son yıllarda çok büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Malumunuz olduğu üzere birçok dalda Avrupa ve dünya dereceleri bir bir ülkemize getirilmektedir. Bunda, kendisi de spor camiasında olan, spora çok büyük değer veren ve bu değerin sonucudur ki, tesisleşmelerden, alt yapı yatırımlarına her alanda yatırımlar sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve O’nun işaret ettiği hedef için emek harcayan Gençlik ve Spor Bakanlarımızın çalışmaları ve katkıları yer almaktadır” 

“İLİMİZİN PROFESYONEL LİGDE MAALESEF TAKIMI BULUNMAMAKTADIR” 

“Hemen hemen tüm spor alanlarında bir biri ardına başarıları duyup heyecanlanmaktayız. Ancak; bu heyecanımız İlimizin özellikle futbol tutkunlarının mutsuzluğu ve giderek artan talepleri karşısında sönüp gitmektedir. İlimizdeki futbol kamuoyunun mutsuzlukları ve talepleri nelerdir? İşte 16 İl olarak şu anda ortak basın metninin öznesini bu durum oluşturmaktadır. Bildiğiniz gibi İlimizin profesyonel ligde maalesef takımı bulunmamaktadır. 

İlimizin yanı sıra Ülkemiz genelinde 16 ilimizde de profesyonel takım bulunmamaktadır. Bu 16 ilimiz alfabetik sıraya göre; 92.000 bin nüfusuyla Ardahan, 205 bin nüfusu ile Bartın, 231 bin nüfusu ile Bilecik, 284 Bin nüfusu ile Bingöl, 355 bin nüfusu ile Bitlis, 276 bin nüfusu ile Burdur, 564 bin nüfusu ile Çanakkale, 198 bin nüfusu ile Çankırı, 276 bin nüfusu ile Hakkari, 280 bin nüfusu ile Kars, 150 bin nüfusu ile Kilis, 223 bin nüfusu ile Sinop, 566 bin nüfusu ile Şırnak, 85 bin nüfusu ile Tunceli, 305 bin nüfusu ile Yalova ve417 bin nüfusu ile Yozgat’tır.”