ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞTI SAĞLIĞINA ŞIRNAK'TA KAVUŞTU!

ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞTI SAĞLIĞINA ŞIRNAK
SAĞLIK 18.10.2023 08:53:00 0

Şırnak Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yapılan laparoskopik burch, (idrar kaçırma) ameliyatı ile hayatının ikinci baharını yaşayan Gülistan Güner (26) Op.Dr. Zeynep Usta Kurt ile sağlığıma kavuştum dedi. 

Diyarbakır, Mardin ve Batman’a Laparoskopik Burch (idrar kaçırma) rahatsızlığı nedeni ile bir çok kez başvuran Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde ikamet eden Gülistan Güner, Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görev yapan Op.Dr. Zeynep Usta Kurt ile sağlığına kavuştu. Opr.Dr. Kurt yaptığı başarılı ameliyat için teşekkür eden Gülistan Güner; “2018’de normal doğum yaptığım için idrar ile ilgili sıkıntım oldu. Zeynep hocaya başvurdum. Görüştüm, konuştum, bu ameliyatın bu imkanlarda olamayacağını söyledi ve beni Diyarbakır’a sevk etti. Diyarbakır’a gittim, orada her şey çok pahalıydı. İmkanım yoktu. Sonra yine Zeynep Hoca’nın yanına geldim. Bu ameliyatı sizin yapmanızı istiyorum ve ben size çok güveniyorum. İnanıyorum bu ameliyatı yapabileceğinize. 

Çok mükemmel bir doktor. İnşallah buradan hiçbir zaman gitmez. Bir Şırnaklı olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bu ameliyatın, bu imkanlarda Zeynep Hoca’nın benim için verdiği mücadelenin sonunda kazandığıma inanıyorum” dedi. 

Ülke genelinde kadınların yüzde 50’sinin idrar kaçırma rahatsızlığı olduğuna dikkat çeken Opr.Dr. Zeynep Usta Kurt, “Şırnak Devlet hastanesinde ilk kez gerçekleştirdiğimiz, laparoskopik burch ameliyatı sonrası, hastamızın bu gün ikinci günü. İdrar kaçırma şikâyetleri tamamen geçmiş durumda. Toplumda kadınların yaklaşık yüzde 50’sinin idrar kaçırdığı düşünülmekte. İdrar kaçırma şikâyeti olan hastaların yüzde 25 ile 60 kadarı sağlık profesyonellerine bu şikâyetler ile başvuruyorlar. 2022 TUİK verilerine göre, Şırnak Şanlıurfa’dan sonra doğum hızı en yüksek olan ikinci ilimiz. Tekrarlayan gebeliklerde ve doğumun kendisi ile birlikte idrar kaçırma şikâyetlerini beraberinde getiriyor. Hastalarımız bu şikâyetler ile sıklıkla başvuruyorlar o yüzden bu bölgede” dedi. 

2 KEZ AMELİYAT OLDU RAHATSIZLIĞI GEÇMEDİ

Genç hasta Gülistan Güneri’n daha önce 2 kez idrar kaçırma rahatsızlığı nedeni ile ameliyat olduğunu ancak hastalığının geçmediğini ifade eden Kurt, Şırnak’ta ilk defa kapalı yöntem ile laparoskopik burch ameliyatı yaptıklarını ifade etti. Kurt şöyle devam etti; “Hastamız daha önce iki kez vajinal yoldan uygulanan slink dediğimiz askı ameliyatlarından geçirmiş. laparoskopik burch ameliyatı da tekrarlayan, ciddi ileri evre idrar kaçırması durumlarında uyguladığımız bir ameliyat. Kapalı yöntemle uyguladığımız bir ameliyat. Hastamızda ameliyattan sonraki ikinci günün de sondası çıktıktan sonra bu şikâyetlerinin, idrar kaçırmaya bağlı şikâyetlerinin hepsinin geçtiğini ifade ediyor. Gerçekten bu konuda çok mutluyum. Çünkü Şırnak Devlet Hastanesi’nde laparoskopik burch ameliyatını yani kapalı yöntemle yapılan idrar kaçırma ameliyatını ilk kez gerçekleştirdik. Bu şikâyetler ile başvuran hastalarımız, idrar kaçırma şikâyetleri çok ileri evrede ise bu ameliyatı burada güvenle olabilirler. Şırnak Devlet Hastanesinde idrar kaçırmaya bağlı ameliyatların her çeşidi burada yapılabiliyor. Kapalı olarak gerçekleştirdiğimiz ileri evre ve ciddi kaçırması olan hastalar için de ameliyatımızı burada gerçekleştirebiliyoruz. Hastalarımız il dışına gitmesine, sevk olmalarına ya da başka merkezlere başvurmalarına gerek yok artık. 

Son 1 yıl içerisinde Şırnak Devlet Hastanesinde ki kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili ameliyatlar 3 basamak hastanelerin hizmet verdiği kalitede, ekipmanlarımız, ekip arkadaşlarımız ve cerrahlarımızın tecrübeleri ile burada her türlü ameliyatı gerçekleştirebiliyoruz artık” dedi.