SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ŞINDAK’TAN REKTÖR ERKAN’A ZİYARET

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’ı Ziyaret Etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı da bulun

SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ŞINDAK’TAN REKTÖR ERKAN’A ZİYARET
11.06.2021 09:40:00 0

Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyarette, iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliklerine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Prof. Dr. Nihat Şındak’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erkan, iki üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirecekleri faaliyetlerin bölgeye katma değer sağlayacağını belirtti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak da Rektör Prof. Dr. Erkan’a misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederek, yapılan çalışmalarda başarılarının devamını diledi.

Yapılan görüşmenin ardından Rektör Erkann, kampüsü gezen Rektör Şındak’a yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Şırnak Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın ortak çalışmasıyla orijinal taşlarından kampüste yeniden inşa edilen Mehmet Ağa Sor Kasrının tarihi ile ilgili bilgi veren Rektör Erkan; daha sonra Şırnak Üniversitesi, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile kurulan tekstil atölyesinde 500 kişinin istidam edileceğini anlattı. Kampüsteki gezi Şırnak’taki kamu kurumlarının iş birliği ile 50 kişiye istihdam imkanı sağlayan Şal Şapik Üretim Tesisinde yapılan çalışmaların incelenmesinin ardından son buldu.