ŞIRNAK İŞ PLATFORMUNDAN CTSO ZİYARETİ

Şırnak İş Platformu Yöneticileri Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç’i ziyaret etti.

ŞIRNAK İŞ PLATFORMUNDAN CTSO ZİYARETİ
29.07.2021 09:20:00 0

Ticari faaliyet gösteren firmaları, esnafları, hizmet sektöründeki kişi ve kuruluşları; tüketiciler ile birlikte dijital bir platformda buluşturmak amacı ile kurulan Şırnak İş Platformu Yöneticileri Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç’i ziyaret etti.

Başkan Sevinç ile gerçekleştirilen görüşmede,  hem tarihi anlamda hem de ticari anlamda köklü  ve stratejik bir alana sahip olan kadim şehir Cizre`nin bölge ekonomisine ve kültürel gelişime katkısı hakkında konuşuldu.

Yapılan görüşmede aşağıda belirtilen hususlar dile getirildi;

Cizre`de ticaretin dijitalleşmesi adına Şırnak İş Platformu yöneticileri ile başarıları ve Cizre`ye olan katkıları ile adından sıkça söz ettiren Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Hem tarihi anlamda hem de ticari anlamda köklü ve stratejik bir alana sahip olan kadim şehir Cizre’nin ilimiz ekonomisine ve kültürel gelişime katkısı yatsınamaz bir gerçektir. Tarihi açıdan baktığımızda çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Cizre tarih boyunca bilimin, ticaretin ve farklı kültürlerin merkezi olmuştur. Stratejik alanı tarım bakımından uygunluğu ve asya ile avrupa arasında bir geçit olan ticari  ipek yolu üzerinde kurulması Cizrenin gelişime ve değişime açık olmasını sağlamıştır.

Cizre’de ticari faaliyetler uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Bu yüzden ticari faaliyetlerde etik ahlak ve gelişime ayak uydurma açısından bilinçli bir faaliyet yürütülmektedir. Her köşe başında tarihe eşlik etmiş bir esnafa rastlayacağınız Cizre`de esnaf ilişkileri taktire şayan bir şekilde yürütülmektedir. Bu ilişkiler ağında Cizre halkının kültürel doyumu yanında Cizre Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Odalar Birliği gibi kurum ve kuruluşların da etkisi büyüktür. Gerek esnaf ilişkilerinin korunmasında gerek de kayıtlarının oluşturulup belirli bir düzen dahilinde tutulmasında önemli bir etkiye sahip olan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Odalar Birliği ticari hayatın dengede kalıp gelişmesinde yoğun bir çaba sarfetmektedir.

Şırnak İş Platformu Web Portalinin kadim şehir Cizre`nin ticari faaliyetlerinde, dijitalleşme adına çok önemli bir rol oynayabileceği ve esnafımızın bu web portali ile e ticaret deneyimini geliştirmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca Şırnak İş Platformu Web Portalinin, esnaflarımıza e-ticaret konusunda sunduğu hizmetlerin son derece önemli olduğu ve bu hizmetlerin esnaflarımızın e-ticarete açılmaları konusunda öncülük yaptığı belirtildi.