ŞIRNAK PETROL SPOR BAŞKANI BESEN'DEN SERT TEPKİ!

ŞIRNAK PETROL SPOR BAŞKANI BESEN
SPOR 9.11.2023 09:28:00 0

29 Ekim Pazar günü Bitlis’te, Bitlis Özgüzelderespor ile Şırnak Petrol Spor arasında oynan maçta, taraftar ve bazı yönetim kurulu üyelerinin maçın hakemi Veysel Yamaç ve Şırnak Petrol Sporlu futbolcu ve yöneticilerine saldırması sonucu maç hakemi tarafından, maçın 2. Yarısı oynanmadan bitirildi. 

Tatil edilen maçın ardından hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda Bitlis Özgüzelderespor Yöneticisi Ecvet Akay, Antrenör İsmail Batur ve Futbolcu Mehmet Şirin Soydan PFDK’ya sevk edilmiş, PFDK ise hakem ve gözlemci raporlarına rağmen karar vermemesinin politik nedenler olduğu iddia edildi. 

Şırnak Petrol Spor Kulüp Başkanı Lokman Besen Bitlis Özgüzelderespor maçı sırasında ve sonrasında yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Besen futbolcu ve teknik heyetin sahaya girer girmez rakip takımın yöneticileri tarafından saldırıya uğradıklarını ifade ederek; “Biz Bitlis maçına giderken, futbolcular sahaya çıkmadan önce Bitlisspor’un birkaç tane yöneticisi sahaya girer girmez bize ve sportif direktörümüze saldırmaya başladılar. Bu organize bir şeydi. Daha önce planlanmış olan bir şeydi bize göre. Ondan sonra maç başladı, maç başladıktan sonra herhangi bir şey yaşanmadı. Biz 1-0 öne geçtik maçta. İlk yarının bitiş düdüğü ile beraber gerek taraftarlar gerekse birkaç tane yöneticisi hakeme saldırmaya başladılar. Hakem odasında hakemi darp ettiler. Maçın gözlemcisini şeref tribününden aldılar. Sahaya kadar götürdüler. Darp ettiler. Ondan sonra hakem darp edilme ile beraber maça çıkmamaya karar verdi. Bunun neticesinde bahsettiğim birkaç yönetici şeref tribününden bana ve yanımda ki yönetici arkadaşlara küfür ve hakaretler yağdırdılar. O sırada bizler bir şey demedik. Bizler dışarı çıktık ve maç hakemin kararı ile bitirildi” dedi. 

KURAL GEREĞE MAÇIN HÜKMEN 3-0 TESCİL EDİLMESİ GEREKİYOR

Bitlis Özgüzelderespor’lu yönetici ve futbolcuların PFDK’ya sevk edildiğini belirten başkan Besen; “TFF kuralları gereği çıkan cezalar neticesinde, birkaç tane hocası ve futbolcusu tedbir disiplin kuruluna sevk edildi. Bu sevk ile beraber verilmesi gereken ceza Bitlisspor’un 3-0 hükmen mağlup edilmesi ve 3 puanında silinmesi gerekmektedir. Yalnız son zamanlarda aldığımız duyumlar gereği, gerek Bitlisspor’un yöneticileri ve ileri gelenleri, siyasiler bu konuda federasyon ile görüştüklerini ve maçın 2. Yarıdan itibaren tekrar oynatacakları bilgisini vermekteler. Bizler böyle bir duyum alıyoruz. Söyleyeceğimiz şey şudur, eğer böyle bir karar çıkarsa, asla bu işin peşini bırakmayacağız. Gerek federasyon nezdinde, gerekse hükümet nezdinde gereken her türlü hakkımızı arayacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. 

ŞIRNAK PETROL SPOR’UN TESİSİ, SAHASI VE ARACI YOK

Şırnak Petrol Spor’a ait tesis, saha ve araçlarının bulunmadığını ve ivedilikle bu eksiklerin giderilmesi gerektiğini belirten Başkan Besen, “Bütün Şırnakspor taraftarlarına ve Şırnak’ı sevenler, bize manevi olarak destek bulunmalarını istiyoruz. Şuanda manevi olarak bizler çok az bir destek görüyoruz. Tabii bunun sebepleri de var. Özellikle Şırnakspor’un stadyumunun bitirilmemesi bizim için çok büyük bir dezavantaj olmuştur. Şırnakspor şuanda namağlup lider durumda ve şampiyonluğun en büyük adayıdır. Ama bunun için ivedilikle sahanın bitirilmesi ve Şırnakspor’a bir tesis kazandırılması gerekmektedir. Şuanda Şırnakspor’un ne tesisi var, ne aracı var ne de sahası var. 

ŞIRNAKLI İŞ ADAMLARI TAKIMA SAHİP ÇIKMADI 

Şırnaklı iş adamları tarafından kulübe herhangi bir maddi desteğin olmadığını söyleyen Besen; “Gerek geçen sene, gerekte bu sene şimdiye kadar hiçbir iş adamından herhangi bir maddi destek görmedik. Bundan sonra olur mu bilmiyorum. Ama şuana kadar olmadı” şeklinde konuştu.