ŞIRNAK’ TA KIZILAY FARKINDALIK İÇİN STEP AEROBİK SPORU YAPTI

ŞIRNAK’ TA KIZILAY FARKINDALIK İÇİN STEP AEROBİK SPORU YAPTI
SAĞLIK 9.10.2023 08:55:00 0

Şırnak Kızılay Şubesi, Kızılay Kadın ve Genç Kızılay’ın Şırnak’ta Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında step aerobik yaparak farkındalık yarattılar.

4-8 Ekim tarihleri arasında ülkenin genelinde spor haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli aktiviteler yapıldı. Şırnak Kızılay Şubesi ,Kızılay Kadın ve Genç Kızılay da bu etkinlikler kapsamında step aerobik ve sağlık yürüyüşleri gerçekleştirdi.

Sağlıklı yaşam ve yaşlanmada fiziksel aktiviteler step aerobik yaparak amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Şırnak Kadın Kızılay Başkanı Nazlı Altürk etkinlik hakkında şunları söyledi;” Şırnak üniversitesi havuz başında gençler birlikte step aerobik yaparak farkındalık yaratmaktır amacımız. Her zamankinden daha fazla zaman geçiriyoruz. İş yerinde, işe giderken veya evde bilgisayar karşısında olsun, bu hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır. Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmeler ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmıştır."

Altürk, amaçlarının daha fazla dikkat çekmek adına Şırnak’ta bir ilke imza atarak Şırnak Üniversitesinde gençleri step aerobik yaparak farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.