ŞIRNAK’TA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ COŞKUSU

Her yılın kendine özgü şartlarında, her ilin kendi peşrevine göre kutlanan,  basın emeğinin bayramı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları, Şırnak’ta Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir ve Şırnak Valisi Ali H

ŞIRNAK’TA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ COŞKUSU
16.01.2022 16:00:00 0


Her yılın kendine özgü şartlarında, her ilin kendi peşrevine göre kutlanan,  basın emeğinin bayramı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları, Şırnak’ta Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir ve Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımı ile düzenlenen yemekle coşku içerisinde kutlandı.

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayımlanışı, bu yasaya itiraz eden ve 3 günlük boykot ilan ederek gazetelerini yayınlamayan 9 gazete sahibine karşı çalışan gazetecilerin 3 günlük boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayınlamaları üzerine çalışan gazetecileri onurlandırmak amacıyla her yıl 10 Ocak günü kutlanan ve Türkiye’ye özgü bir özel günü olan Çalışan Gazeteciler Günü 81 ilde olduğu gibi Şırnak Merkez ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Şırnak Merkezde bulunan Şehri Nuh Otel’de düzenlenen program Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir’in gazetecilerle selamlaşması ile başladı.Sohbet havasında geçen yemekli programda Vali Pehlivan ve Başkan Mir,gazetecilerle bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen programda gazetecilere hitaben konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan,”aynı zamanda idareciler günü de olan 10 Ocak’ın hem idarecilere hem de basın mensupları için hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.

Devletin, Hükümetimiz ve basın ilan kurumunun hem yerelde matbaa boyutunda çalışan, fiilen gazete çıkaran kuruluşların, yapıların bir şekilde ayakta durması için belli standartlar getirmek için çaba sarf ettiğine vurgu yapan Pehlivan,”bir tarafta da kaçınılmaz bir şekilde teknolojik sahada verilerin akışıyla ilgili adeta televizyonların yerini bile almaya başlayan bir boyuta doğru gidiyor. 50 yıl, 100 yıl öncesine gittiğimiz zaman da farklı bir boyutuyla bu konu ele alınıyordu. Çağdaş gelişmelere göre bize düşen kendimizi uyum anlamında ahengi bozmayacak şekilde mesleğimize odaklanmak. şunu demek istiyorum özetle; her meslek grubunda şartlar değişebilir, teknik anlamda altyapı ile ilgili imkanlar değişebilir. bu insanoğlunun gelişim süreciyle de alakalı bir şeydir.Ama özde ilkeler bence değişmez.Her meslek grubunun belli meslek ilkeleri vardır. Gazeteciliğinde belli meslek ilkeleri vardır bu ilkelere sadık kalındığı sürece isterseniz internetten yayın yapın isterseniz fiilen gazete çıkarın bunun özünde kamuoyunu bilgilendirmek vardır. Tabi haberdar ederken de doğru bilgilerle haberdar etmek, olduğu gibi objektif bir şekilde yansıtmak. Bunlar olduğu sürece platformlar değişebilir ama özde bu anlayış var olduğu sürece de meslekte var olacaktır diye düşünüyorum.”dedi.

Pehlivan;”Şırnak’ta görev yaptığım 2,5 yıldan buyana gerek Şırnak Merkez gerekse İlçelerde görev yapan Basın mensuplarının bütün faaliyetlere ilgi gösterip,bu faaliyet ve etkinlikleri kamuoyu ile paylaşmışlardır.Bunu yaparken de ortak konularımız var hem şehrin tanıtımına yönelik hem de gelişimine yönelik. Bu konuda hem ajanslar aracılığıyla hem yerel yayın organları aracılığıyla üstünüze düşeni yapıyorsunuz. Ben şahsım ve Şırnaklı hemşehrilerim adına da bu manada teşekkür ediyorum.”dedi.

Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programa davet edildiği için Cemiyet Başkan İdris Mir’e teşekkür eden Pehlivan,”Allahın izniyle bölge daha güvenli hale geldikçe, huzur iklimini yakaladıkça, diğer bütün alanlara da bu pozitif yansımayı da hissediyoruz. Bunu vatandaşımız hissediyor, okula giden öğrencimiz hissediyor, esnafımız hissediyor. Terörle mücadele sürecini, o süreçte yaşanılanlar, verilen mücadeleler ve bu mücadeleler üzerine şu an sayın cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde bütün bakanlıklarımızın imkanları nasıl seferber ettiğini biliyorsunuz. Son çukur-barikat diye adlandırılan dönemden sonra bile kat ettiğimiz o mesafeleri hep birlikte görüyoruz. Bu çocuklarımız ve gençlerimize çok olumlu yansıyor. Huzurlu bir ortam olunca çocuklarımızda derslerine konsantre oluyor sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla odaklanabiliyor. Nitekim 2021 yılında 57 gencimizi tıp fakültesine gönderdik önceki yıllarda bu 3-4 iken bir anda bu rakamlar yakalandı.Sadece bunda da bitmiyor hukuk, mimarlık, mühendislik alanında da ivme yukarıya çıkıyor. Ortam huzurlu olunca ve imkanlar sunulunca başarı geliyor. Böyle güzel neticeler alınca da mutlu oluyoruz.İnşallah atılan adımlarla altyapı üstyapı  hizmetlerinden eğitim hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden tarım hizmetlerine, sosyal hizmetlerden gençlik hizmetlerine kadar bir çok alanda güzel gelişmeler oluyor. Gençlik ve spor bakanımız açıkladı. Biliyorsunuz geçen sene bir adım atmıştık ve demiştik ki burada tenis sporu konusunda farkındalık oluşsun, etkinlikler yapalım. Üniversite, belediye işbirliğinde ve özel idare de sorumluluk alarak, gençlik spor bakanlığımız destekleriyle kortlar yaptık, tesisler oluşturduk. Üniversitemizin tesislerini yenileyip ulusal bir turnuva yapmıştık. Bakanımız açıkladı.16 Mayısta uluslararası bir şampiyona Şırnak’ta yapılacak. Bunlar güzel gelişmeler. Bu anlamda da Sayın gençlik ve spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bir zamanlar çatışmaların yaşandığı namaz dağında yamaç paraşütü etkinliği yapıldı. Kato’nun eteklerinde içişleri bakanımızın katılımıyla rafting yapılmıştı.  Bisiklet festivallini 250 kişinin katılımıyla Uludere ve Beytüşşebap’a kamp yapa yapa gidildi ve devamında bin 500 katılımla Kick boks turnuvası düzenlemişti. Öbür yanda Cizre Belediyesi voleybol takımı efeler liginde mücadele ediyor. Allah nasip etti 40 yıl aradan sonra cudiye çıkıp festival yaptık. Yılbaşı gecesi sayın içişleri bakanımız buradaydı. 2020 yılında terör örgütüne Şırnak’tan sıfır katılım oldu. Bu halkımızın da tavrını ortaya koyuyor. Bu güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarının sonucu. Gençlerimiz artık okumak meslek sahibi olmak istiyor.”diye konuştu.

Yapılan konuşma ve yenilen yemeğin ardından Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir, cemiyet başkanlığı tarafından hazırlanan hediyeleri gazetecilere takdim etti.