ŞIRNAK’TA ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLECEK

Şırnak’ta Katı Atık Bertaraf, Geri Dönüşüm Ve Bu Konuda Yönetim Birliği Kurulması Hakkında Değerlendirme Toplantısı yapıldı

ŞIRNAK’TA ATIKLARDAN ENERJİ ELDE EDİLECEK
24.04.2022 16:00:00 0

Şırnak’ta Katı Atık Bertaraf, Geri Dönüşüm Ve Bu Konuda Yönetim Birliği Kurulması Hakkında Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Şırnak genelinde atık depolama sahalarının ıslahı ve atıklardan enerji elde edilmesi konusunda birlik kurulmasına yönelik kararlar alındı.

Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında Şırnak’ta Katı Atık Bertaraf, Geri Dönüşüm Ve Bu Konuda Yönetim Birliği Kurulması Hakkında Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Vali Yardımcıları Ali Erdoğan ve Murat Ekinci, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Refik Özsoy, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Kaymakam Refikleri Mücahit Zivlak ve Ahmet Berkay Deniz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muzaffer İşlek, İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şahin, Şırnak’ta atık depolama sahalarının durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda Şırnak ve ilçelerinde atık depolama sahalarının ıslahı ile atıkların enerji ve yakıt olarak geri dönüşümü hususu görüşüldü. İlçelerde aktarma merkezleri, İl merkezimizde ise toplama/depolama merkezi oluşturularak Şırnak genelinde atık depolama sahalarının ıslahı ve atıklardan enerji elde edilmesi konusunda birlik kurulmasına yönelik kararlar alındı.