ŞIRNAK’TA ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN PROJE

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Şırnak’ın İdil ilçesinin Oymak köyünde hayata geçirilen ‘Mera Islah ve Amenajman Projesi’ sayesinde çiftçilerin yüzü güldü.

ŞIRNAK’TA ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN PROJE
EKONOMİ 2.02.2024 10:48:00 0

Şırnak Tarım ve orman İl Müdürlüğü tarafından ‘Mera Islah ve Amenajman Projesi’ kapsamında küçük ve büyükbaş hayvanlarına suluk ve gölgelik alanlar yapıldı. Proje değeri 687 bin 500 TL olan Mera Islah ve Amenajman Projesi’ idil ilçesinin oymak köyünde uygulanmaya başladı. 

Proje hakkında bilgi veren Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, “Şırnak il tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Mera ıslah ve Amenajman Projesi ile ilimizin mera alanlarında çitçilerimizin mera alanlarından en iyi şekilde faydalanması için çalışmalar yapmaktadır. İlimiz Büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı bakımından ülkemizin en önemli şehirlerindendir. Kırsal nüfusun büyük çoğunluğu hayvancılık faaliyetleri ile geçimini sağlamaktadır. “dedi

Müdür Sezgin, “ Şırnak İli, İdil İlçesi, Oymak Köyü, 0 ada 158 nolu parselde 1348 da alanda (300m2 gölgelik ve 40 m2 suluk yapımı) Mera Islah ve Amenajman Projesi yapılmıştır. Suluk ve gölgelik yapımı 2023 yılında tamamlanmıştır. Oymak Köyünde 20974 küçükbaş 2143 büyükbaş hayvan varlığı bulunup bu projeden yararlanmaktadır. Proje 687.500,00 TL bütçeli olup, Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklıdır. ”diye ifade etti.

Projenin önemine değinen Müdür Oktay,“ bu proje ile birlikte meralarda temiz, kaliteli ve içilebilir hayvan içme suyunun temini için mera alanlarında beton sıvaların kurulumu sağlanarak, hayvanlarda kirli içme suyundan kaynaklanan salgın hastalıkların önlenmesi de amaçlanmaktadır. Hayvanların yazın aşırı sıcaktan korunma, kışın yağıştan korunma, dinlenme, süt sağımı yapılacak alan oluşturularak hayvan refahı yükseltilmiştir. “diye ifade etti.