ŞIRNAK’TA “DİJİTAL DÜNYADA DEĞERLERİYLE AİLE OLMAK” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Şırnak İl Müftülüğü tarafından “Aile Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” konulu Konferansı düzenlendi.

ŞIRNAK’TA “DİJİTAL DÜNYADA DEĞERLERİYLE AİLE OLMAK” KONFERANSI DÜZENLENDİ
24.05.2022 15:58:00 0

Şırnak İl Müftülüğü tarafından “Aile Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” konulu Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Şırnak İl Müftüsü Mehmet Taştan açış konuşması gerçekleştirdi. İl Müftüsü Taştan: “Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamıza bizi kırmayıp programımıza iştirak ettikleri için teşekkürlerimizi sunuyorum. “ şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yıldırım: Gençlere ulaşma noktasında Hz. Peygamberimiz’in metodunu uygulamalıyız.”

Gençleri ve aileyi dijital ortamdan nasıl korumalıyız konusuna vurgu yapan Prof. Dr. Yıldırım şöyle konuştu: Çocuklarımız cep telefonuyla, bilgisayarla bizden daha fazla arkadaşlık yapıyorlar. Bizden kopmuşlar. Buna rağmen bu karamsar tablo bizleri ye’se sevk etmemelidir. Endişeye gerek yoktur. Bu din Yüce Allah’ın garantisi altındadır. Ancak bizim endişe etmemiz gereken şey şudur: Bizim bu tablodaki hissemiz katkımız nedir? Bu soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Özellikler gençlere ve çocuklara karşı onları kazanma noktasında neler yapıyoruz. Bu durumda yine Peygamber Efendimiz’i örnek almamız gerekiyor.

“Gençlerin gündemine girmemiz gerekiyor.”

Yıldırım: “Gençler bizden ne istiyor gündemlerinde neler var. Onların gündemine girmemiz gerekiyor. Onlar mutlu ve rahat bir hayat istiyorlar. Bu onları dinsiz yapmıyor. Onları din karşıtı yapmıyor. Buradaki asıl problem onlara ulaşma noktasındadır. Bizler Hz. Peygamberimiz’in hayatını yaşamak suretiyle örneklik boyutu üzerinden bir çok şeyi başarabiliriz. Çocuklara, gençlere o tohumu ekince kırk yıl sonra bunun sonucu görülecektir.” şeklinde konuştu.

Konferans Müftü Taştan’ın çiçek takdimi ile sona erdi.