ŞIRNAK’TA EKİPLER KARLI YOLLARI AŞIP ELEKTRİK ARIZALARINI GİDERİYOR

ŞIRNAK’TA EKİPLER KARLI YOLLARI AŞIP ELEKTRİK ARIZALARINI GİDERİYOR
GÜNCEL 30.01.2024 10:25:00 0

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri, Şırnak’ın zorlu coğrafyasında gece gündüz çalışarak 3 gündür devam eden kar ve tipi nedeniyle oluşan arızaları gidermeye çalışarak vatandaşlara kesintisiz elektrik hizmeti vermeye devam ediyor.

Şırnak DEDAŞ ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde devrilen elektrik direklerinin yerine yenisini dikmek, kopan hatlar ile trafolardaki arızaları onarmak için çaba gösteren ekipler, vatandaşlara kesintisiz enerji verebilmek mesai merhumu gözetmeksizin görev yapıyor.

DEDAŞ arıza çağrı merkezine gelen talepleri karşılamak üzere kar ve tipiye aldırış etmeden yola koyulan personel, araçla gidilemeyen bölgelere de yürüyerek ulaşarak arızalara müdahale ediyor.

Gelen İhbarlara göre Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin yüksek yerlerine kurulan yerleşim yerlerinde kopan hattı onarmak ve devrilen elektrik direklerinin yerine yenisini dikmek için ekipler kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu ve araçlar ile gidilmesinin mümkün olmadığı bölgelere yürüyerek harekete geçiyor. 

Sıcaklığın sıfırın altında 27 dereceye kadar düştüğü bölgede giydikleri hediklerle (kar ayakkabısı), yola 2 kilometre uzaklıktaki direğe ulaşmaya çalışan görevliler, zor şartlarda elektrik hatlarını onararak bölgelere enerji veriyor. 

Şırnak DEDAŞ İl Müdürü Rıdvan Çatır, Uludere ve Beytüşşebap ilçe merkezleri ile ilçelere bağlı köyleri besleyen enerji nakil hatlarında oluşan arızaları gidermek amacıyla mesai merhumu gözetmeden vatandaşlara kesintisiz elektrik hizmeti verdiklerini belirtti.

Yaklaşık 2-3 kilometre yürüyerek meydana gelen arızaları tespit ettiklerini belirten Çatır, şunları kaydetti:"Bölgemizde kar kalınlığı yaklaşık 2-3 metreye ulaşmış durumda. Kar nedeniyle hediklerin yardımıyla arızaya ulaşabiliyoruz. İş güvenliği tedbirlerimizi alarak arızaları gidermek için çalışıyoruz. Zorlu koşullarda çalışıyor, yoruluyoruz ama vatandaşlarımıza enerji verdikten sonra bütün yorgunluğumuz geçiyor. Bu çalışmada emeğe geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.