ŞIRNAK’TA HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI

Şırnak merkez Kumçatı beldesinde aralarında husumet bulunan iki aile, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barıştırıldı.

ŞIRNAK’TA HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI
GÜNCEL 19.11.2020 10:14:00 0

Şırnak merkez Kumçatı beldesinde  aralarında husumet bulunan iki aile, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barıştırıldı.

Beldede yaşayan Özmen ve Bulduk ailelerinin arasında 3 ay çıkan arazi kavgasında 4 kişinin yaralanmasıyla başlayan husumetin sona erdirilmesi için kanaat önderleri devreye girdi.

Bir araya gelme kararı alan iki aile için Şırnak Cizre Dirsekli Şeyh İzzettin Camisi önünde barış etkinliği düzenlendi. Barış toplantıısna Kumçatı Belde Belediye Başkanı Nimet Demir, Batuyan Aşiretin Kanaat Öneri Mehmet Demir, Şırnak Baro Başkanı Nuşirvan Elçi, Batuyan, Kıçan, Tayan, Herikan, Müsiran aşiretinden binlerce kişi katıldı.

Yapılan duanın ardından iki aile fertleri birbirlerine haklarını helal etti. Ruvanas ile Özmen ve Bulduk ailelerinin arasındaki husumetin son bulması nedeniyle mevlit okutuldu, davetlilere tatlı ikram edildi.

Kumçatı Belde Belediye Başkanı Nimet Demir, “Biz bu gün burda Batuyan Aşireti olark toplandık. İki aile arasında bir husumet olmuştu. Yaralılar vardı. Biz bu olayı barıştırdık. Bunlar hepsi bizim milletimizdir. Barıştırmak için toplandı ve barıştırdık. Daha önce bir arsa anlaşmazlığı yüzünden bir kavga ile başladı. Ardından silahlar patladı ve yaralılar oldu. Biz geldik müdehalle ettik, bu husumetti kapattık. Şırnak Bölgesinde beş aşiret toplandık. Batuyan, Kıçan, Tayan, Herikan, Müsiran aşiretleri” dedi.

Batuyan Aşiretin Kanaat Önderi Mehmet Demir, “Bizim halkımızdan iki aile kavga ettiler. Biz bir araya gelerek, orta yolu bulduk. Beş aişretten oluşan Batuyan Aşireti olarak onları bir araya getirerek, barışını yaptık. Kuranda da geçiyor, üç günden falza birilerin küs kalması uygun değildir. Allahın isimlerinden bir taneside sabırdır. İkincisi af’ı seviyor. O yüzden bizde birbirimizi afetmemiz gerekiyor. Allah’ta bizi afetsin” dedi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirvan Elçi, “Yöre insanı olarak, hukukçu olarak bölgedeki tüm kırgınlıkları ve husumetleri ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Burada da iki aile arasında bir kavga çıkmıştı. Yöre insanları olarak onları barışını sağladık. Elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştık. Temenimiz bölgede bu kırgınlıkların ve husumetlerin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.