ŞIRNAK’TA KAÇAKÇILIK, ASAYİŞ VE TERÖR OPERASYONU: 84 GÖZALTI

Şırnak merkez ve bağlı ilçelerinde yapılan kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Kaçakçılık, asayiş ve terör operasyonlarında, 84 şüpheli hak

ŞIRNAK’TA KAÇAKÇILIK, ASAYİŞ VE TERÖR OPERASYONU: 84 GÖZALTI
GÜNCEL 29.11.2022 09:51:00 0

Şırnak merkez ve bağlı ilçelerinde yapılan kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Kaçakçılık, asayiş ve terör operasyonlarında, 84 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadelede Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 21-27 Kasım 2022 tarihleri arasında Şırnak merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda uyuşturucu madde, gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Şırnak ve Habur Sınır Kapısında yapılan operasyonlarda, 4,97 gram metamfetamin, 20,14 gram eroin, 6.181 adet sigara, 95 adet puro, 1 kg tütün,  74 kg çay, 19 paket elektronik sigara tütünü, 10 adet cep telefonu, 15 adet cep telefonu aksesuarı, 11 adet elektronik emtia ve 2 litre kaçak alkol ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 28 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

Yapılan Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 17 şüpheli Asayiş, 13 şüpheli Kaçakçılık, 4 şüpheli Sahtecilik suçundan, 4 şüpheli terör suçundan olmak üzere toplam 38 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatıldığı öğrenildi.

TERÖR OPERASYONLARI: 18 GÖZALTI

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Terörle mücadele çerçevesinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 21-27 Kasım 2022 tarihleri arasında kent merkezi ve ilçelerde PKK/KCK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alınmış olup, 2 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmış, 3 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilmiş, 2 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 11 şüpheli Emniyette alınan ifadelerinin akabinde serbest bırakıldı.