ŞIRNAK'TA KAR NEDENİYLE 18 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçelere bağlı 18 köy yolu ulaşıma kapandı. Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bü

ŞIRNAK
25.12.2020 09:56:00 0

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçelere bağlı 18 köy yolu ulaşıma kapandı.

Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. İlçe merkezi ve köylerinde kar kalınlığı yer yer yarım metreye ulaştı. Beytüşşebap Kaymakamlığı Köylere Hizmet götürme Birliği ve İlçe Özel İdare ekipleri yol açma çalışmaları başlattı. Kapalı olan 18 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı.

BEYTÜŞŞEBAP BEYAZA BÜRÜNDÜ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı. İlçeyi beyaza bürüyen kar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Beytüşşebap ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı. İlçe merkezine bağlı köylerde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, kısa sürede etrafı beyaza bürüyerek kartpostallık görüntüler oluşturdu. İlçede belediye ekipleri yolların buzlanmasını önlemek için tuzlama çalışması başlatırken, karayolları ekipleri ise kent giriş ve çıkışlarında aynı işlemi uyguladı.

Hikmet Aşan isimli vatandaş, bu yıl kışın geç geldiğini söyledi. Aşan, "Her yıl 20 gün öncesinden her taraf beyaza bürünüyordu. Bu yıl çok geç yağdı. Berekettir kar bu yüzden çok sevindik" dedi.