ŞIRNAK'TA SİYER SINAVI YAPILDI

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli düzenlenen siyer sınavına Şırnak'ta 9 bin 686 kişi katıldı.

ŞIRNAK
EĞİTİM 12.02.2024 09:24:00 0

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bu yıl 13'üncüsi düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması Şırnak'ta yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan çalışmalar sonucu Şırnak’ta 9 bin 686 kişi yarışmaya katılmak için kayıt yaptırdı. 

Siyer sınavı hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Gönüllüsü Selman Akman, “Türkiye geneli her yıl düzenlediğimiz onu okuyan, onu yaşayan temalı siyer yarışma düzenledik. Bu yılda sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Şırnak geneli toplam 9 bin 686 kişi kaydımız oldu. Bugünde öğrencilerimizi sınava aldık. Bu sınavı gerçekleştirirken amacımız, öğrencilerimize halkımıza peygamber (sav) en güzel şekilde okutup, tanıtmaktır. Peygamber efendimis (S.av) bizim için en güzel örnektir. Allah’u teala bize kuranı kerimde onun en güzel olduğunu bildiriyor. Bizimde amacımız bu örneği insanımıza, halkımıza tanıtmak. Öğrencilerimizin peygamberimizin ahlakı ile yetişmesini sağlamaktır. Her yıl bu sınavı düzenleyerek, öğrencilerimize yılda bir defa da olsa öğrencilerimize peygamberimizi hatırlatmaya çalışıyoruz. Onun hayatını okutmaya çalışıyoruz. Bu şekilde hem halkımızın peygamberimizin tanınmasını, öğrenmesini rol medet alınmasını istiyoruz amacımız budur. Bu konuda elhamdülillah halkımızdan da güzel bir teveccüh var. Öğrencilerimiz kayıtlarını yapıyor. Sınavlarına iştirak ediyor. Peygamberi tanıyor, onu hayatını tanımaya çalışıyor ”diye konuştu.