ŞIRNAK’TA YÜZDE 50 HİBE İLE ÇİFTÇİLERE SERTİFİKALI TOHUM DESTEĞİ

Türkiye’nin yerfıstığı ihtiyacının yüzde 60 karşılandığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde “Şırnak Yerfıstığıyla Şahlanıyor Projesi” kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibe ile sertifikalı yerfıstığı tohumu dağıtıldı.

ŞIRNAK’TA YÜZDE 50 HİBE İLE ÇİFTÇİLERE SERTİFİKALI TOHUM DESTEĞİ
EKONOMİ 22.04.2024 09:27:00 0

Yerfıstığı üretiminde Türkiye’nin yüzde 60 üretim kapasitesine sahip Şırnak’ın Silopi ilçesinde Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Şırnak Yerfıstığıyla Şahlanıyor Projesi” kapsamında 30 yerfıstığı üreticisine 2 milyon 250 bin TL değerinde sertifikalı yerfıstığı tohumu dağıtıldı. 

Tohum dağıtım töreninin ardından Şırnak Valisi Cevdet Atay, Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, il protokolü ve çiftçiler sertifikalı yerfıstığı tohumlarını toprakla buluşturdu. Yapılan törende konuşan Vali Atay, “İlimizde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve tarımsal üretim çeşitliliğini artırmak amacıyla dağıtımı yapılan tohumların üreticilerimize hayırlı, bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyor, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.