TATAR; “ÖĞRETMENLERİN İTİBARINI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Türk Eğitim-Sen Şırnak İl Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile sendikaya bağlı öğretmenler ile özel bir cafede düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen Şırnak il başkanı Turgut Tatar, “öğret

TATAR; “ÖĞRETMENLERİN İTİBARINI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
EĞİTİM 26.11.2022 12:37:00 0

Türk Eğitim-Sen Şırnak İl Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile sendikaya bağlı öğretmenler ile özel bir cafede düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen Şırnak il başkanı Turgut Tatar, “öğretmenlerin itibarını korumak ve yükseltmek, toplumun tüm kesimlerinin ve en başta da ülkeyi yönetme yükümlülüğünü taşıyanların sorumluluğu olmalıdır” dedi.

Özel bir cafede Türk Eğitim-Sen Şırnak İl başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar; “24 Kasım Öğretmenler Günü, bizler için çalışıp çabalayan, fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

Milletimizin, tarihe iz bırakacak yeni bir medeniyeti daha inşa edebilmesi, ancak iyi bir eğitim hizmetinin sunulmasıyla mümkün olacaktır. Eğitimin bizzat uygulayıcısı olan öğretmenlerimiz, bu şuurla mesleklerini icra etmekte; yaptıkları işin önemini, sadece mesai saatlerinde değil, hayatlarının her anında yaşayarak hissetmektedirler. Öğretmenin kaybedilmesi, geleceğimizin kaybedilmesi, yani Türkiye’nin kaybedilmesi demektir. Bundan dolayı, öğretmenlerin itibarını korumak ve yükseltmek, toplumun tüm kesimlerinin ve en başta da ülkeyi yönetme yükümlülüğünü taşıyanların sorumluluğu olmalıdır. Bu sorumluluk, öğretmenler için değil, Türkiye’nin geleceği için yerine getirilmesi gereken bir ödev olarak görülmelidir.

Makamı, ünvanı ve görevi ne olursa olsun sorumluluk mevkiinde bulunan herkesin, öğretmenimize hak ettiği değeri gösterecek ve mesleğin itibarını yükseltecek tutum, söylem ve uygulamaları sergilemesi geleceğimiz adına bir zorunluluktur.

Türkiye sevdalısı öğretmenler olarak; başarımızın, Cumhuriyet başarısı olduğunun bilinciyle; yılmadan, bıkmadan ve yorulmadan; nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

Güzel ülkemizin geleceği için hayati bir görev icra eden öğretmen ve akademisyenlerimizin ek ödeme oranlarının arttırılması ve ataması yapılmayan öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuşması sağlanmalıdır. Yaşadığımız olumsuzluklar ve mesleki itibarımızın rencide edildiği bu zamanlarda Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerimizin problemlerinin daha yoğun gündeme getirildiği ve tartışıldığı bir zemin olarak, öğretmenlerimize ve daha doğrusu ülkemizin geleceğine sahip çıkmak adına 24 Kasım’ı ısrarla kutlayacak, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve şükranla yad etmeye devam edeceğiz.

Gaziantep’te okulumuza yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden Ayşenur öğretmenimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Milletimizin huzurunu bozmaya, gelecek kaygısı yaratmaya, barış ortamını dinamitlemeye çalışan dış güçlerin desteğiyle beslenen terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Her zaman şunu söylüyoruz: Son terör unsuru yok edilene kadar operasyonlar gerek sınırlarımız içinde gerekse sınırlarımız dışında sürdürülmelidir. Bu konuda Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak devletimizin yanındayız. Mehmetçiğimiz yalnız değildir. Aziz milletimiz müsterih olsun. Bu saldırılar kararlılığımızı, yarınlara olan inancımızı, ebediyete kadar bir ve beraber yaşama arzumuzu sekteye uğratamayacaktır.

, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; varlığını Türk varlığına armağan eden şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Bu topraklarda Neşe Altenler, Aybükeler, Necmettinler, Fıratlar ve Ayşenurlar tükenmeyecek. Her şart ve durumda aynı özveri ve heyecanla memleket hizmetinde yer almış ve yer almaya devam eden fedakâr öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlu olsun” dedi.