''TELAFİDE BEN DE VARIM'' DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Şırnak’ta ''Telafide Ben De Varım'' Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

13.06.2021 15:40:00 0

''Telafide Ben De Varım'' Değerlendirme Toplantısı Şırnak İl Milli Müdiresi Nazan Şener Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin Katılımlarıyla Gerçekleşti

Toplantıda; Öğrencileri akademik, sosyal ve duygusal yönden desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de uygulanacak olan "Telafide Ben de Varım"  Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, il Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Salgın nedeniyle öğrencilerin yüz yüze eğitimden uzak kalması sonucu oluşan kayıpların giderilmesi için birçok bakanlık, sivil toplum örgütü, belediyeler ile federasyonların da dahil olacağı Ulusal Destekleme Programı (UDEP) kapsamında Eğitim Bakanlığınca belirtilen telafi programı eğitimi ile ilgili ilimizde öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik, sosyal, duygusal ve akademik desteklerimizi sunmak amacıyla yapılması planlanan çalışmaların görüşüldü.

 Toplantıda Şırnak İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener, "Yaz dönemiyle birlikte Bakanlığımız yaklaşık 1,5 yıl sürecek olan Ulusal Destekleme Programıyla salgın döneminde okullarından uzak kalan öğrencilerimiz için telafi programları hazırladı. İlimizde de her okulumuz Talim Terbiye Kurulunca hazırlanan öncelikli ve kritik kazanımları dikkate alarak zümreler marifetiyle hazırlanan çerçeve dâhilinde kendi okullarındaki öğrenci gruplarının ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkânlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, gönüllülük esasına bağlı olarak isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. Böylelikle yeni eğitim öğretim yılına kadar öğrencilerimize dolu dolu bir telafi eğitimi vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener Eğitim Bakanlığınca belirtilen telefi programı uygulama esasları hakkında bilgilendirmeler yaparak İlçe milli eğitim müdürlerin sorularını cevapladı durumları hakkında bilgilendirme yaparak toplantıyı sonlandırdı.