TİCARET BAKANI MUŞ HABUR SINIR KAPISINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Bakan Muş İlk olarak Habur Sınır Kapısı’na gelerek çeşitli incelemeler de bulundu.

TİCARET BAKANI MUŞ HABUR SINIR KAPISINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
13.01.2022 16:12:00 0

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Şırnak’a gelerek Habur Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. Bakan Muş beraberindeki heyete Bakan Yardımcıları Rıza Tuna Turagay, Sezai Uçarmak, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ve Bakanlık Bürokratları da iştirak etti.

Bakan Muş ve beraberindeki heyeti Şerafettin Elçi Havalimanında Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkan V. Ayten Akgül, İdil Kaymakamı Refik Özsoy, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Kurum Müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri karşıladı. Karşılamanın ardından Habur Sınır Kapısına geçildi.

Bakan Muş; Vali Pehlivan ve beraberindeki heyetle birlikte modernizasyon çalışmaları tamamlanan Habur Sınır Kapısı Gümrük Sahasında incelemelerde bulundu.

Bakan Muş, Mülki İdare Amirliği ve İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nü ve İl Özel İdaresi Silopi Tır Parkını ziyaret etti. Bakan Muş burada yetkililerden kapı ve gümrük alanında ihracata yönelik yerine getirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Muş, daha sonra Vali Pehlivan, Silopi Kaymakamı/Habur Mülki İdare Amiri Can Kazım Kuruca, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Alp Giray, Habur Gümrük Müdürü Nurol Özkan ve diğer yetkililerle bir toplantı gerçekleştirerek Habur Sınır Kapısının genel durumu, gümrük ve dış ticaret iş ve işlemleriyle ilgili bilgiler aldı, değerlendirmelerde bulundu. Ardından işadamları,oda ve birlik temsilcileri ile de bir toplantı gerçekleştirildi.

Habur Sınır Kapısında yaptığı ziyaret ve incelemelerinin ardından Bakan Muş Şırnak’tan ayrıldı.