TPAO SOSYAL TESİSLERİNİN KURULMASINI ARAZİ SAHİPLERİ ENGELLİYOR

TPAO tarafından Şırnak Gabar Dağı’nda keşfi yapılan 1 milyar varillik petrol keşfinin ardından, TPAO Şırnak’ta yatırım çalışmalarına başladı.

TPAO SOSYAL TESİSLERİNİN KURULMASINI ARAZİ SAHİPLERİ ENGELLİYOR
EKONOMİ 8.02.2024 09:35:00 0

TPAO, Şırnak’ta Bölge Müdürlüğü kurarak çalışmalarına başlarken, personel ve personel aileleri için 400 dönüm arazi üzerine sosyal tesis kurulması için çalışmalar başlattı. Sosyal tesislerin proje aşaması tamamlandı. Ancak Şırnak Merkez Çakırsöğüt (Bılmat) mevkiine yapılması planlanan sosyal tesis projesi arazi sahiplerinin engeline takıldı. 

TPAO Bölge Müdürlüğü’nün Şırnak Merkez Çakırsöğüt (Bılmat) 150 dönüm arsa sahipleri ile anlaştığını bunlara ödeme yapıldığı ifade edilirken, geri kalan 250 dönüme sahip arazi sahipleri ise ödemeyi kabul etmedikleri iddia edildi.

Şırnaklı vatandaşlar, arazi sahiplerine çağrıda bulunarak, Şırnak Üniversitesi Kampüsünün yapımında da arsa sorunları ile karşılaştıklarını o dönemin İş adamı rahmetli Mehmet Acar’ın arsa sahipleri ile anlaşarak, kampüsü Şırnak’ta yaptıklarını hatırlattı. Şırnaklı vatandaşlar, burada TPAO’nun yapmak istediği sosyal tesislerine de arsa konusunda arazi sahiplerinin yardımcı olmalarını isteyerek, memleketlerine herkesin sahip çıkmasını ifade ettiler.

Şırnak’ta TPAO’nun kuracağı sosyal tesisler, binlerce Şırnaklı gence istihdam sağalacağını belirten Şırnaklılar, “kimse memleketin kaderi ile oynamasına hakkı yok”, her zaman olduğu gibi Şırnaklıların memleketine sahip çıkmasını istedi. 

Konuyla ilgili Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak’ta TPAO ait yapılması planlanan Sosyal tesislerinde arazi sahiplerinin sorun çıkarttıklarını ifade ederek, bir an önce arazi sahiplerin bu yanlıştan dönmelerini, binlerce gence istihdam sağlayacak böyle bir yer için anlaşma sağlanmasına gidilmesini istedi.

“BİNLERCE GENCE İSTİHDAM YARATACAK”

TPAO’nun binlerce gence istihdam sağlayacağını belirten TSO Başkanı Osman Geliş, Türkiye Petrollerinin 2018 yılından beri ilimizde yapıldığı araştırmalardan sonra çok ciddi bir petrol rezervi bulunmuştu bu petrol rezervi ile beraber ilimizde çok ciddi heyecan yaratmıştır. İşsiz gençlerimize iş olanağının olacağını, ilimizin gelişmesine çok ciddi katkı sunacağına inandığımız için bizim buradaki hem kanaat önderleri, siyasiler, sayın valimizin öncülüğünde arsa araştırmasında Şırnak merkez de olması hepimiz bu konuda rica da bulunduk. Bu konuda arsaları çok değerli, çok güzel olan dostlarımız, arkadaşlarımız ciddi fedakârlık yaparak, bu işte kolaylık sağladılar. Bazı arsa sahipleri bu konuda yardımcı olmadılar, bir an önce geri kalan arazi sahiplerinin de yardımcı olmasını istiyoruz. bütün herkesin memleketlerine sahip çıkmasını bekliyoruz. ”diye konuştu.