ULUSLARARASI CİZRE-SİLOPİ KARAYOLU ÇALIŞMALARI NEDEN TAMAMLANMIYOR?

Türkiye'yi Irak'a bağlayan Uluslararası Cizre-Silopi Karayolundaki yol yapım çalışmalarının bitirilmemesi hem kazalara hem de tepkilere sebep oluyor.

ULUSLARARASI CİZRE-SİLOPİ KARAYOLU ÇALIŞMALARI NEDEN TAMAMLANMIYOR?
GÜNCEL 30.01.2024 10:23:00 0

Türkiye İhracatının cam damarı olan ve günde binlerce aracın geçiş yaptığı Uluslararası Cizre-Silopi Karayolundaki yol yapım çalışmaları yılan hikâyesine döndü. Her gün farklı bir kazanın meydana geldiği karayolundaki çalışmalarının bitirilmemesine tepki yağıyor.

Türkiye’yi Irak ve diğer ülkelere bağlayan ülke ve bölge ekonomisi için büyük bir önem arz eden Uluslararası Karayolu ve diğer adı ile İpekyolu’ndaki yol yapım çalışmaları bitmek bilmiyor. Tepkiler ise çığ gibi büyüyor.

GÜNDE BİNLERCE ARAÇ KULLANIYOR

Günde binlerce aracın Habur Sınır Kapısı üzerinden başta Irak ve İran olmak üzere birçok ülkeye gitmek için kullandığı uluslararası karayolundaki çalışmalar hem trafik kazalarının yaşanmasına hem ulaşımda aksamalara hem de büyük çapta maddi hasara neden oluyor.

BU YOL İKİ İLÇEYİ DEĞİL BİRÇOK ÜLKEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

“Yol Medeniyettir” sözünün Şırnak için anlamsız bir söz olduğuna vurgu yapan vatandaşlar; “bu yol Türkiye’nin batı illerinde olsaydı kaymak gibi bir asfalt dökülür ve muhteşem bir yol olurdu. Bu yol sadece iki ilçeyi birleştirmiyor bu yol aynı zamanda birçok ülkeyi de birbirine bağlıyor. Bu yol ülke ekonomisine kan veriyor. Bu yol İhracata yol açıyor ülkemizin ve bölgemizin gelişmesine katkı sağlıyor.

KARAYOLLARI KÖSTEBEK YUVALARINI ARATMIYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü Diyarbakır 9.Bölge Müdürlüğü kontrolünde bulunan uluslararası karayolundaki çukurlara günümüz köy yollarında bile rastlanmıyor. Yoldaki çukurlar ve bozuk satıhlar nedeni ile araçlar hem araçlarının zarar görmemesi hem de kaza yapmamak için manevra üzerine manevra yaparak ilerlemeye çalışıyor.

BÖLGE HALKI KARAYOLUNDAKİ ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINI İSTİYOR

Her hafta birçok maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazasının yaşandığı karayolundaki çalışmaların biran önce tamamlanarak yolun çift şeritli olarak ulaşıma açılmasını isteyen bölge halkı; “biz bölge halkı olarak yıllardır bitmeyen bu yol çalışmalarının bitmesini istiyoruz. Bu yola güzel ve sağlam bir asfaltın dökülmesini istiyoruz. Her gün kazaların olmadığı vatandaşların ve sürücülerin güvenli bir şekilde kullandığı bir yol istiyoruz. Bunun içinde başta Karayolları Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır 9.Bölge Müdürlüğü olmak üzere Şırnak Valiliği, Cizre Kaymakamlığı ve Silopi Kaymakamlığından rica ediyoruz. Lütfen bu yol çalışmalarını artık tamamlayın. Bu yolda artık insanlar ölmesin, araçlar zarar görmesin.”diye seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.