VALİ ATAY: “ŞIRNAKLI HEMŞERİLERİMİZLE ACILARI DİNDİRMEYE GAYRET ETTİK”

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Şırnak Valisi Cevdet Atay anma mesajı yayımladı.

VALİ ATAY: “ŞIRNAKLI HEMŞERİLERİMİZLE ACILARI DİNDİRMEYE GAYRET ETTİK”
GÜNCEL 7.02.2024 09:21:00 0

Şırnak Valisi Cevdet Atay tarafından yapılan yazılı anma mesajında şunlar ifade edildi, “Kıymetli Şırnaklı Hemşerilerim 6 Şubat 2023 tarihini hepimizin hafızalarına kazıyan, yaşamış olduğumuz Kahramanmaraş depremlerinin sene-i devriyesindeyiz.

On binlerce vatandaşımızı hayattan koparan bu felaket, aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihe geçmiştir. Afetin ilk dakikasından itibaren “Devlet, Millet El Ele” asrın felaketinin yaralarını sarmak için asrın dayanışmasını sergileyerek tüm imkânlarını seferber etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kurumlarımızla deprem bölgesine yardım ulaştırmak, bölgedeki kardeşlerimize maddi, manevi destek olmak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Şırnak’ımıza 16.526 depremzede vatandaşımız gelmiş olup bu vatandaşlarımız KYK yurtlarımızda, misafirhanelerimizde, tesislerimizde, otellerimizde, öğretmenevlerimizde ve misafirperver Şırnaklı hemşerilerimizin hanelerinde misafir edilmiş; bir nebze olsun acıları dindirilmeye gayret edilmiştir.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bu zorlu süreçte deprem illerimizin yanında olan sanayi-ticaret ve bütün odalarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, kaymakamlıklarımıza, Şırnak Belediyemiz ve ilçe belediyelerimize, üniversitemize, STK’larımıza, AFAD ekiplerimize, gönüllülerimize, öğrencilerimizden öğretmenlerimize, esnafımızdan işçimize, yaşlılarımızdan gençlerimize kısacası bu acıyı yürekten hissedip yardıma koşan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.