VEKİL İRMEZ; “MAKBUL İMAMLIK KRİTERLERİ NELERDİR?”

VEKİL İRMEZ; “MAKBUL İMAMLIK KRİTERLERİ NELERDİR?”
GÜNCEL 22.02.2024 10:01:00 0

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingine ‘cemaat toplama’ talebini ret ettiğini ve hakkında soruşturma açılan ve İzmir dışına sürüldüğü iddia edilen imam Yusuf Kılıç hakkında TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 

İrmez, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a “İmamların ve kamu personellerinin görev ve sorumlulukları arasında Cumhurbaşkanlığı mitinglerine katılmak gibi bir zorunluluk söz konusu mudur, makbul imamlık kriterleri nelerdir” diye sordu.

“İzmir Buca’da görevli imam Yusuf Kılıç’ın, AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl yapılan İzmir mitingine cemaat toplaması talebiyle arandığını, bu talebi yerine getirmeyince hakkında soruşturma açıldığını, İzmir dışına sürgün edildiğini ve kendisine ‘kademenin ilerlemesinin durdurulması’ cezası verildiğini” dün gündeme getirmişti. İmam Kılıç, bir imam tarafından işinden atılmakla tehdit edildiğini de açıklamıştı.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Erdoğan’ın mitingine ‘cemaat toplama’ talebini reddettiği için İzmir dışına sürülen imam Yusuf Kılıç hakkında TBMM Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İrmez, soru önergesinde şu değerlendirmelere yer verdi: “İzmir’in Buca ilçesinde görev yapan İmam Yusuf Kılıç, AKP Buca İlçe başkanı tarafından cami cemaatini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinge götürmek için zorlandığını, bu talebi kabul etmediği için de görev yerinin değiştirildiğini ve kendisine ‘kademenin ilerlemesinin durdurulması’ cezası verildiğini basına ve kamuoyuna açıkladı. ‘Halka karşı sorumluluğunun bilinciyle’ hareket ettiğini belirten Kılıç, görevli bir başka imam tarafından görevden atılmakla tehdit edildiğini aktardı.”

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez’in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yönelttiği sorular şöyle: “İmam Yusuf Kılıç’ın sürgün edilmesinin ve ‘kademenin ilerlemesinin durdurulması’ cezası verilmesinin nedeni nedir? İmamların ve kamu personellerinin görev ve sorumlulukları arasında Cumhurbaşkanlığı mitinglerine katılmak gibi bir zorunluluk söz konusu mudur? Makbul imamlık kriterleri nelerdir?”