VEKİL İRMEZ, TOKİ’LERİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, TOKİ tarafından Şırnak’ta yapılan binaların sorunlarını TBMM’de  yaptığı basın açıklaması ile meclis gündemine taşıdı.

VEKİL İRMEZ, TOKİ’LERİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
GÜNCEL 25.01.2024 10:03:00 0

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez basın toplantısı düzenledi. İrmez düzenlediği basın toplantısında, 2016 yılında Şırnak’ta meydana gelen terör olayları nedeni ile evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan binaların sorunlarını meclis gündemine taşıdı. İrmez yaptığı açıklamada; “Yapılan TOKİ’ler ile ilgili ciddi şikayetler var. halkımız var olan TOKİ binalarının, sitelerin kendilerine devredilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Site yönetimlerinin, bina yönetimlerinin kendilerine devredilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bir şirket tarafından 4-5 yıla yakındır siteler yönetilmeye çalışılıyor. Bina bakımından sorumlu kişilerce yönetilmeye çalışılıyor. Hoş bir durum değil elbette ki. Bir site 6-7 tane binadan oluşmakta ve bir kişi bakmakta. Bununla birlikte, 2-3 tane binaya bir bina bakıcısı bakmakta. Yani bununla birlikte ortaya çıkan bakım, onarım, temizlik ile ilgili sorunlar çözüme kavuşmuyor. Buda halkımızı ciddi bir şekilde rahatsız etme durumunda. Şikayetler, bize ulaşıyor. En son gelen şikayetler arasında aidatların ciddi bir artışı söz konusu. 700 ile bin 200 TL arasında bir aidat artışı söz konusu. Tabii Şırnak’ta bulunan insanlarımız, vatandaşlarımız, bina sakinlerimiz hakikaten asgari ücretin altında yaşayan vatandaşlarımız söz konusu. Bundan dolayı da bu artışın yapılmasının gerekçesi nedir? Bununla ilişkin de tabii biz bir soru önergesi de verdik bakanlığa. Biran önce cevabın bizim tarafımıza iletilmesi gerektiğini belirtiyorum. Yapılan bu binalar, yüklenici firmalar tarafından maalesef tam anlamı ile sorunları halledilmeden, özellikle kontratörler tarafından teslim edildiği için bir sürü sorun sıkıntı ile de karşılandı. Özellikle yağmur yağdığı zaman yada kışın özellikle bu yağmur sularının aktığı borular  plastik olduğu için dayanmıyor ve kırılıyor. Bunların normalde demirden yapılması gerekiyordu ama plastikten yapılmış, her binanın kırık vaziyette ve onarılmıyor. Bunların da biran önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtiyoruz. 

Bizde binaları gezdiğimiz de, bakımsızlık gözle görülebilir bir derece de zaten bizde şahit oluyoruz. Özellikle ilgili kurumların, ilgili kişilerin, sorumluların bu var olan sorunların çözüme kavuşması gerektiği ile ilgili bir an önce adım atmalarını gerektiğini söylemek istiyorum” dedi.