YUNUS EMRE'NİN VEFATININ 700. YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Yunus Emre'nin vefatının 700. Yıl dönümü münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ın teşrifleriyle Şırnak’ta anma etkinliği düzenlendi.

YUNUS EMRE
20.08.2021 08:51:00 0

2021 yılı “Yunus Emre'nin Vefatının 700'üncü Yıl Dönümü” olarak UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına alınmış ve bu yıl Cumhurbaşkanlığınca "Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamda İlimizde Türk Tarih Kurumu’nun himayelerinde Yunus Emre'nin İlahilerinden oluşan Mehmet Kemiksiz konseri düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Türk Dil Kurumu, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünden oluşan heyet, İl Protokolü, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Akademisyenler, gençler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Kerbela Şehitleri ve bütün Şehitler rahmet ve minnetle yad edildi, şehitler ile ülkenin son dönemde yaşadığı doğal afetler sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşların ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Programda Bakan Yardımcısı Çam, Vali Pehlivan, TTK Başkanı Çetin, Başkan Yarka, Rektör Erkan ve diğer ilgililer, sadece yaşadığı devrin değil gelecek çağların da ışık kaynağı, tasavvuf dervişi ve büyük değeri olan Yunus Emre'yi tanıtıcı konuşmalar gerçekleştirdi, Yunus Emre’nin Türkçe’ye yaptığı katkıları anlattı.

Program, Mehmet Kemiksiz’in Yunus Emre’den İlahiler dinletisi ile devam edip Vali Pehlivan’ın Sanatçı Kemiksiz’e çiçek takdim etmesi, Kemiksiz’in de Vali Pehlivan’a kendi eserlerinden oluşan arşivinden oluşan bir set hediye etmesinin ardından sona erdi.