ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 1. ELEME TURU KURALARI ÇEKİLDİ

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
SPOR 20.09.2023 09:04:00 0

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) 14, TFF 3. Lig'den 48 takımın yer aldığı 1. eleme turunda karşılaşmalar, 26-28 Eylül tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Ali Düşmez, Türkiye Kupası'nın 62. kez düzenlendiğine dikkati çekti.

"Bu turnuvada 150 takımımız var. Yani 81 ilde bu oyun oynanıyor. BAL takımlarının 1. Lig takımlarını elediği, TFF 3. Lig takımlarının üst turlara çıktığını hepimiz görüyoruz. Bunlar çok önemli. Futbolun dinamik yapısı ve heyecanı böylece artıyor. Şimdiye dek 16 farklı takım Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Bugün BAL'da oynayan Eskişehirspor da bu kupayı kazanan takımlardan. İlk ayaklarda Anadolu'nun gelişmekte olan illerinde bu maçların yayınlanması şehir ve futbol adına çok önemli."

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 1. ELEME TURU EŞLEŞMELERİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

Siirt İl Özel İdaresispor-Şırnak İdmanyurdu, Mardin 1969-TPAO Batman Petrolspor, 12 Bingölspor-23 Elazığ FK, Malatya Arguvan SK-3Gen Holding Elazığspor, Kars 36 Spor-Doğu Bayazıt Futbol SK, Muş 1984 Muşspor-ONVO Ağrı 1970 Spor, Sebat Gençlikspor-1954 Kelkit Belediyespor, Pazarspor-Gümüşhane Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdarespor-Amber Çay Eynesil Belediyespor, Merkür Jet Erbaaspor-Fatsa Belediyespor, Sivas Dört Eylül-Amasyaspor FK, Çarşambaspor-Tokat Belediye Plevnespor, Bitexen Adana 1954 FK-Osmaniyespor FK, 1922 Konyaspor-Talasgücü Belediyespor, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesispor-Tarsus İdman Yurdu, Kumluca Belediyespor-Silifke Belediyespor, Turgutluspor-Aliağa Futbol, Karşıyaka-Bergama Sportif Faaliyetler, Bornova 1877-Akhisarspor, Bursa Yıldırımspor-İnegöl Kafkas Gençlikspor, Balıkesirspor-Burhaniye Belediyespor, Bigaspor-Bilecik 1969 Spor, Hacettepe 1945-Kırıkkalegücü Futbol SK, Anadolu Üniversitesispor-Sincan Belediyespor, Gölcükspor-Bartınspor, Sapanca Gençlikspor-Darıca Gençlerbirliği, Bulvarspor-Karabük İdmanyurdu, Çatalcaspor-Büyükçekmece Tepecikspor, Sultanbeyli Belediyespor-Küçükçekmece Sinopspor, Silivrispor-Ergene Velimeşespor, Edirnespor-Çorlu 1947 Spor