20 YILDIR BOZUK YOL MAHALLELİYİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Şırnak merkez Bahçelievler Mahallesi Kavaklı Caddesi’nde bulunan ve 20 yıldır bozuk olan ara yol, mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın kendilerine verdiği sözü yerine getirmelerini talep ettiler.

20 YILDIR BOZUK YOL MAHALLELİYİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
GÜNCEL 5.07.2024 08:51:00 0

2016 yılında Şırnak’ta meydana gelen hendek-barikat olaylarının ardından Şırnak’ın yeniden imar ve ihyası için devletin tüm kurumları sefer olurken, Şırnak Belediyesi ara sokakları adeta görmezden geldi. Şırnak Merkez Bahçelievler Mahallesi Kavaklı Caddesi 20 yıldır yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan geçilmez durumda. 

Kavaklı Caddesi sakinleri Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yollarını onaracağını ve bu durumun son bulacağını söylemesine rağmen geçen süre zarfı boyunca herhangi bir çalışma olmadığını belirttiler. 

Adını vermek istemeyen bir mahalle sakini; “Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın ikinci dönem başkan seçildikten sonra bu yolları yapacağı sözünü verdiğini belirtti. Doğalgaz hattı çekildikten sonra asfaltlama çalışmaları bekliyorduk. Ancak ne bir onarım çalışması nede yetkililerin bir açıklaması var. Mahalleli olarak beklemekten bıktık.

Adını vermek istemeyen başka bir mahalle sakini, “Doğalgaz hattı çekildi, doğalgaz firması hattı çektikten sonra yolu olduğu gibi bıraktı. Belediyenin de herhangi bir çalışması yok. Bu gidişle verilen sözler yerine getirilmeyecek ve 20 yıl daha bekleyeceğiz. Doğalgaz hattı bahaneydi, o bahane de ortadan kalktı. Başkan Yarka’ya sesleniyoruz; bu yolu yapacaksanız yapın, yapmayacaksanız söyleyin bilelim biz de umudumuzu keselim. Topu topuna 200-300 metre yoldur. Allah’tan 200-300 metre yoldur yoksa 100 yıl beklerdik,” dedi.

Vatandaşlar, yollardaki bozulmalar nedeniyle günlük yaşamlarının zorlaştığını ve araçlarının zarar gördüğünü ifade etti. Belediyenin, vatandaşların sesine kulak vererek bir an önce bu yolları onarmasını talep ediyorlar.