ŞIRNAK`TA PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA MEVLİT PROGRAMI DÜZENLENDİ

Nuh Eğitim Derneği tarafından düzenlenen `Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama Mevlit Programı` etkinliğine Şırnaklı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ŞIRNAK`TA PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA MEVLİT PROGRAMI DÜZENLENDİ
İNANÇ DÜNYAMIZ 30.04.2018 09:52:00 0
 

 

         Nuh Eğitim Derneği tarafından düzenlenen ‘Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama Mevlit Programı’ etkinliğine Şırnaklı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

         Hz. Ömer Camii yanında düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

         Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Nuh Eğitim Derneği Başkanı Nurettin Tatar yaptığı açılış konuşmasında; “ Bu platformda yıllardır Peygamberimizin hayatını anlatmak, anlaşılmasını sağlamak için elimizden geldiğince etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Bu minvalde yine bu yıl Hz. Peygamber’i Anlama ve Sünnetini Yaşama temalı bir mevlit etkinliği düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Halkımız yoğun bir talep gösteriyor.”

         Nuh Eğitim Derneği Başkanı Tatar; vatandaşların bu tür etkinliklere yoğun bir katılım sağladığını belirterek; “ Allah’a şükür halkımız yoğun bir talep gösteriyor. Yoğun bir ilgi ve alaka var. Halkımızın tepkisi çok olumlu. Halkımızın tepkisinden anlıyoruz ki bu tür etkinliklerin daha fazla olmasını istiyorlar. Biz de bunun hazırlıklarını yaptık. Epey bir müddet çalıştık bu program üzerinde. Hatta yılda bir defa yaptığımız için halk özlüyor, bekliyor. Sürekli tekrarlanmasını istiyor halkımız. Program bittiği halde halk alandan ayrılmak istemiyor, devam etmesini istiyorlar. Fakat yine de programı bitirmek zorundayız ki millet işlerine geri dönebilsinler” şeklinde konuştu.

         Zengin bir içeriğe sahip olan program önce Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayıp daha sonra açılış konuşması, ilahiler, marşlar, Mevlid-i Şerif, günün anlam ve önemini anlatan Türkçe ve Kürtçe konuşmalarının ardından dualarla son buldu.(Şilan Bahşiş)