Silopi Kuyumcular Derneği binasında yapılan ilk olağan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı Daha sonra yapılan gündem konuşmalarının ardından Dermek başkanlığı için seçime gidildi Seçimlere Şeref Bilgin ve Servet Oktar Başkanlık seçimi için aday oldular.
39 kişinin oy kullandığı seçimde Şeref Bilgin 25 oy alırken Servet Oktar ise 14 oy aldı. Yapılan seçimler sonucunda Şeref Bilgin Silopi Kuyucumlar Derneği yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Seçim sonrası açıklamada bulunan Silopi Kuyucumlar Derneği başkanı Şeref Bilgin yapılan seçimlerde kendilerine o veren ve vermeyen herkese teşekkür ederek hedeflerinin tüm kuyumcuları aynı çatı altında toplamak olduğunu söyledi.
Dernek hakkında açıklamada bulunan Başkan Şeref Bilgin Şunları Vizyonlarının Silopi ve bölgede dışa açılımını daha etkin hale getirmek ve bölgenin kalkınmasında katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:
“Derneğimizi üyelerimizin nezdinde iş ve ekonomi dünyası hakkında danışman bir kurum haline getirmek. Üyelerimize faydalanabilecekleri her türlü destek ve teşvik unsurları konusunda Silopi Kuyumcular Derneği olarak sürekli bilgi akışı sağlamak.
İlçemizin kuyumculuk sektöründe cazibe merkezi olması yolunda yapılacak her türlü girişime öncülük etmek.
Misyonumuz ;
Ticaret hayatı başta olmak üzere sosyo-ekonomik ve kültürel anlamda Silopi İlçesininin kuyumculuk yönünden gelişmesine katkıda bulunmak ticari anlamda kalkınmasında öncü rol oynamak.
Özel sektör temsilcisi olarak ulusal alanda Silopi İlçesini en iyi şekilde temsil etmek İlçemizin tanımında etkin ve aktif bir şekilde rol almak bu konuda etkin politikalar belirlemek , uygulamak ve hayat geçirmek.
Silopi Kuyumcular Derneği olarak her alanda üyelerimiz İlçemiz ve Ülkemiz adına yapılacak tüm girişimlerde mükemmeliyeti bir ilke ve prensip olarak benimsemek.
Kalite Politikamız ;
Hızlı ve sorunsuz bir hizmet sunmak.
Hizmet kalitesini sürekli kılmak.
Silopi Kuyumcular Derneğinin üstlendiği Misyon ve Vizyon çerçevesinde gerçekleştirdiği hizmetlerin örnek teşkil etmek ve konumda öncülük etmek.
Gelişmelere bağlı olarak yenilikleri takip etmek ve üyelerimize yönelik en son teknoloji ile halkımıza ve bölge insanına hizmet sunmak.
Üyelerimizin memnuniyetini ve mesleki eğitim seviyelerini sürekli geliştirmek ve bu yönde yapılan çalışmaların sürekliliğini sağlamak.
Amaçlarımız ;
Kuyumcu esnafı ile tüketici haklarının korunması.
Haksız rekabeti önlemek amacıyla alınacak tedbirler.
T.C Merkez Bankası fiyatları esas alınarak kuyumcuları bilgilendirmek.
Kuyumculara hırsızlık ve gasp’a karşı önleyici tedbirler alma.
Kuyumcuyu ve tüketiciyi her anlamda korumak.
Silopi sınırları içerisinde bulunan her kuyumcu derneğe üye olmalarını , birlik ve beraberlik sağlamak.
Kuyumcuların mesleki , sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarına cevap vermek ve problemlerine eğilmek.
Kuyumcuların çalışmalarını esaslı ve güvenilir bir şekilde sürdürebilmeleri için ; Genel Kurulca fiyat komitesi , ayar komitesi kurmak ve sureti ile , aşırı derecede belirlenen fiyatın üzerinde ve aşağısında halka alım ve satımlarında kontrol altında tutmak.
Kuyumcular patentsiz ve ayarsız , damgasız altın ve mğcevherat alım satımlarımızı kontrol ederek bu hususları önlemek.
Yeni açılan kuyumcunun en geç o ayın içersinde derneğe üye olmalarını sağlamak.
Herhangi bir durum karşısında mağdur olan kuyumcular için gerektiğinde avukat tutmak , işlerini takip ettirmek ve gerektiğinde masraflarını Yönetim Kurulu kararı ile dernekten ödemek.
Derneğin ihtiyacı olarak , sekreter ve personel çalıştırmak ve ücretlerini dernekten ödemek.
Derneğe ait menkul ve gayrimenkul edinmek , inşa etmek yer kiralamak veya kiraya vermek ihtiyaç fazlasını satarak paraya çevirmek.