BAKAN BAYRAKTAR “DAĞLARA RÜZGAR TRİBÜNLERİNİ GETİRECEĞİZ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’daki petrol üretimine ilişkin, 100 bin varil petrol üretimine ulaşıldığında bu sahalarda yaklaşık 2 bin 800 gence iş imkanı sağlanacağını ifade etti.

BAKAN BAYRAKTAR “DAĞLARA RÜZGAR TRİBÜNLERİNİ GETİRECEĞİZ”
EKONOMİ 14.04.2024 09:34:00 0

Bakan Bayraktar Şırnak’taki temasları kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti, partililerle bayramlaştı. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Bakan olduktan sonra ilk ziyareti Şırnak’a yaptığını belirterek, yine bu salonda partililer ile bir araya geldiklerini belirtti.

ŞIRNAK, TÜRKİYE’NİN PETROL KENTİ OLDU

“O gün sadece 15 bin varil petrol üretiyorduk. ‘İnşallah en kısa zamanda petrol üretimini artıracağız, Şırnak’ı Türkiye’nin birincisi yapacağız.’ Dedik. Bugün bayramın ikinci günü ve Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı Şırnak. 40 bin varil petrol üretimini geçtik. Açık ara Şırnak Türkiye’nin birinci petrol kenti artık. Bu daha başlangıç. Şırnak yıl sonuna kadar 100 bin varil günlük üretimi yakalayarak sadece Türkiye’nin değil bölgenin çok önemli bir petrol şehri olacak. Burası petrolün geçiş güzergahı. Irak’tan gelen 500 bin varil ki; 1,4 milyon varillik bir petrol boru hattımız var, o buradan geçerek Ceyhan’a, oradan da dünya piyasalarına gidiyor. İnşallah o petrol boru hatlarında kendi petrolümüz akacak. Dünyanın her yerine çok kaliteli petrolümüz ulaştıracağız.”

2 BİN 800 GENÇ İÇİN İŞ İMKANI SAĞLANACAK

“Cumhurbaşkanı’mız bizden 100 bin varil petrol üretimini en kısa sürede gerçekleştirmemizi istedi. Şimdi bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Bu rakama ulaşıldığında yaklaşık 2 bin 800 gence iş imkanı sağlanacak bu sahalarda. Petrol faaliyetimizde çok daha ileri gideceğiz. Kendi petrolümüzü karşılar hale geleceğiz. Bu yolda çalışıyoruz.” Diyen Bayraktar, bu üretimin bölgeye getireceği iş imkanlarının hem Şırnak’ı hem de Türkiye’yi çok daha iyi bir ekonomi haline getireceğini ifade etti.

“BU DAĞLARDA RÜZGAR TRİBÜNLERİNİ DE KISA SÜREDE GÖRECEĞİZ”

Bayraktar, Şırnak’ta maden, bereketli topraklar, güneş ve rüzgar bulunduğunu belirterek, “Bu dağlarda rüzgar tribünlerini de en kısa zamanda göreceğiz ve bu yatırımları da getireceğiz. Böylece petrolü, madenleri, rüzgarı, hidroelektrik santralleriyle tam bir enerji şehri olacak Şırnak” dedi.