CİZRE'DE ANİDEN BASTIRAN SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Şırnak’ın Cizre ilçesinde aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı, hayatı felç etti. Vatandaşlar sağanağa yakalanırken, hafif ticari araç sürüklenerek menfeze sıkıştı.

CİZRE
GÜNCEL 6.05.2024 09:40:00 0

Aniden bastıran sağanak yağış nedeni ile birçok ev, işyeri ve araç sel sularına teslim oldu. Yafes Mahallesi'nde Cizre Belediyesi’ne ait bir şehir içi otobüsü içerisinde bulunan yolcular ile birlikte sel sularının ortasında kaldı. Mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtarırken, Nur mahallesi'nde ise park halinde bulunan 73 AAY 316 plakalı araç sel sularında sürüklenerek menfeze sıkıştı. Sıkışan araç nedeniyle yağmur suyu seviyesi yükselip mahalle su altında kaldı. Sağanak yağış nedeni ile Memu-Zin Bulvarı, Dört Yol Kavşağı, İdil Caddesi, Eski Çarşı ve ilçe otogarı mevkiinde bulunan cadde ve sokaklar yağışa teslim oldu.

VALİ ATAY İNCELEMELERDE BULUNDU 

Şırnak Valisi Cevdet Atay, şiddetli yağış nedeniyle selin meydana geldiği Cizre ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte sel mağduru vatandaşları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Atay, hasar tespit komisyonu üyelerinin sahada olduğunu, evleri kullanılmaz halde olan vatandaşların başka evlere yerleştirilerek kiralarının ödeneceğini, mobilya ve ev eşyası yardımı yapılacağını söyledi. Vali Atay, ilçede sel bölgelerindeki temizlik çalışmalarının bir an önce yapılması için talimat verdi.

SEL SULARINA KAPILAN KADIN VE ÇOCUĞU VATANDAŞLAR KURTARDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sel sularına kapılan kadın ve çocuk, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Cizre'de şiddetli yağışların yol açtığı selde sokak ve caddeler su altında kaldı. Cudi Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan kadın ve çocuk sel sularına kapıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılan kadın ve çocuğun sağlık duuakaıaı iyi olduğu belirtildi. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.