Tarih: 31.07.2024 09:05

CİZRE’DEKİ RAMPA TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak-Cizre kara yolunda yaşanan trafik kazalarında can ve mal kaybı yaşanmaya devam ederken, bölge halkı daha büyük faciaların yaşanmaması için ilgili ve yetkili kurumları gerekli tedbirlerin alınmasını için görevlerini yapmaya davet etti.

Bozalan TOKİ Konutları Rampası vatandaşların tabiri ile “Ölüm Rampası” yıllar önce kazaların sıklıkla yaşandığı İdil Caddesini aratmıyor. İdil-Cizre Çevre yolu yapılmadan önce akaryakıt ve tonajlı araçların geçtiği İdil caddesinde yaşanan kazalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış ve milyonlarca liralık maddi hasar yaşanmıştı. İdil caddesinde yaşanan bu kazalar nedeni ile yol üzerinde ev ve işyerleri bulunan vatandaşlar defalarca yolu trafiğe kapatarak hem can kayıplarının hem de kazaların önüne geçmek için alternatif bir yolun yapılması için seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Çevre yolunun ulaşıma açılması ile birlikte İdil Caddesindeki kazalar son bulurken, Şırnak-Cizre yolundaki rampada ise kazalar yaşanmaya devam ediyor. Son bir yılda çok sayıda aracın şarampole devrildiği ve vatandaşların ölüm yokuşu olarak adlandırdığı yolda daha büyük bir facianın yaşanamaması için vatandaşlar ve bölge halkı yolda gereken tedbir ve önlemlerin alınmasını istedi.

Son olarak dün kömür yüklü tır yokuş aşağı inerken karşı şeride geçip devrilmiş, sürücü yaralanmış, tır da bulunan toz kömür çevreye saçılmış ve araçta büyük çapta maddi hasar oluşmuştu. Yaşanan onca kazadan sonra Karayolları söz konusu yolda çelik bariyerler koyup yolda tırtıklama çalışması yapmıştı. Ancak yapılan bu çalışmalar bile yoldaki kazaları önleyemedi.

ÖLÜM YOKUŞUNU HANGİ YETKİLİ GÖRÜP ÖNLEM ALACAK?

Yaşanan bunca kaza ve can kayıplarına rağmen ilgili tüm yetkililerin bu konuda kör ve sağır rolünü oynadıklarını ifade eden vatandaşlar, “bu yolda önlem alınması için nasıl bir facia yaşanmasını bekliyorlar. Acaba yakıt yüklü bir tırın evlerin içine uçmasını mı yoksa başka büyük bir kazanın yaşanmasını mı bekliyorlar. Biz vatandaşlar olarak daha fazla can kayıpları yaşanmasın, insanların evi yas evine dönmesin. İnsanlar mağdur olmasın ve sürücülerimiz gidecekleri yerlere güvenle gitmesini istiyoruz. Bunun içinde bu ölüm yokuşuna önlem alınmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —