CUDİ DAĞI ETEKLERİNDE RAKET SESLERİ 3’ÜNCÜ KEZ YANKILANMAYA BAŞLADI

Şırnak'ta düzenlenen 3. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası, Cudi Dağı eteklerinde heyecanla başladı.

CUDİ DAĞI ETEKLERİNDE RAKET SESLERİ 3’ÜNCÜ KEZ YANKILANMAYA BAŞLADI
SPOR 21.05.2024 09:04:00 0

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) destek ve koordinasyonunda, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla, Şırnak üniversitesi yerleşkesindeki 2 kapalı, 4 açık kortta başlayan turnuvaya 9 ve Türkiye'den 63 sporcu katıldı.

Turnuvaya 9 ülkeden 14 yaş kategorisinde yaklaşık 63 tenisçinin katıldığı turnuvası açılış törenine Şırnak Valisi Cevdet Atay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, kurum müdürleri ve sporcular katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekipleri tarafından yörsel halk oyunları oynandı. Ardından ülkelerin bayraklarını taşıyan sporcular geçiş töreni ile devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından Şırnak Valisi Cevdet Atay ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş gösteri maçı yaptı.

Şırnak Valisi Cevdet Atay; “Burada bugün Spor konuşuluyor. Şuan 3’üncüsü yapılacak olan Turnuvanın önce ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Burada geçmişte maalesef olumsuz şeylerin konuşulduğu bir dönemden sonra şimdi hamdolsun, bugün Şırnak, dün sayın bakanımız açıkladı. Petrol üretiminde 42’bin 500 varil ile Türkiye birincisi. Ve kaliteli petrolde. Burası aynı zamanda enerjinin başkenti. Bu şehrin enerjisi ve dinamiği çok yüksek. İnşallah bunu daha iyi noktalara getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Söylediğim gibi geçmişteki olumsuzlukların yerine bugün Şırnak güzellikler ile anılıyor. Ama bugünkü konumuz spor. Sporun birleştirici gücü. Sporun kardeşliği ve bu turnuvanın uluslarası olması buraya ayrı bir heyecan katıyor. Ben sporcu kardeşlerimin hepsine başarılar diliyorum. Centilmence yarış olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş; “Biz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sporu tabana yayıyoruz ilkesine uygun tüm stratejilerimizi her zaman her yerde en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tenis Federasyonu olarak özellikle sporun tabana yayılması noktasında olmazsa olmazımız sporcuların her yerde oynaya bilme şansı fırsatı bulması lazım. Yeteneklerin 90 milyon olmuş ülkemizden her yerden çıkabileceğine olan inancımızla aslında yaptığımızı her projede sonuç almaya başladığımızda görmüş bulunmaktayız. Cudi Cup Türkiye’de tenisin aslında zengin sporu olma algısını kırmamızda en önemli mşheng taşı oldu. Burada oynayan gençlerimizde bunu başarı ile gösterdikleri 4 yıl önce başlayan bu serüven bugün tekerlekli sandalyede 2 tane kız çocuğumuzu milli takım seviyesinde oynama şansı verdi. Yani şans veriyorsanız oluyor. Yine Dünya kupası 2’incisi olan takımımızın antenörüde Şırnaklı. Yine şans veriyorsanız oluyor. Ama tenisin bugün başlayan Uluslarası Cudi Cup Turnuvası hem ülkemizde hem dünyada artık elçilik yapabilecek sporculara sahip olduğunu söyleyebilirim. Bugün 9 ülkeden 62 sporcunun yarıştığı bu turnuvada her sporcumuz güzel ev sahipliğinden dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sporcular ülkelerine döndüklerinde bir Şırnak elçisi olarak her yerde Şırnak’ı anlatacak. Cudiyi güzellikleri ile anlatacak. Cudi bizi sevdi, teniste Cudi’yi sevdi. Şırnak’ın önemli sembollerinden biri olan Cudi Cup ismi ile yapmış olduğumuz bu turnuvanın Türkiye tenis federasyonu olarak bize kattığı şeyleri biliyoruz” dedi..

Müsabakalarda büyük bir heyecan yaşanıyor. Turnuva 26 Mayıs’a kadar devam edecek.