DEM PARTİLİLER SEÇİMLERİ PROTESTO ETTİ: 11 GÖZALTI

DEM PARTİLİLER SEÇİMLERİ PROTESTO ETTİ: 11 GÖZALTI
ASAYİŞ 3.04.2024 09:24:00 0

31 Mart seçimlerinde Şırnak’ta taşıma oy kullanıldığı iddia ederek eylem yapan DEM Partililere polis müdahale etti. İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahale eden güvenlik güçleri 11 kişiyi gözaltına aldı. 

31 Mart seçimlerinde yüzde 47.58 oy alan AK Parti Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın gerisinde kalan DEM Partililer yasa dışı yürüyüş yapmak istedi. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti PM Üyesi Erhan Basut, Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez’in de bulunduğu grup Şırnak Seçim Kuruluna yürüyüş düzenlemek istedi. Güvenlik güçleri ile uzun süren müzakereler sonucu Milletvekillerin yürüyüş yapmalarına izin verildi. DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalığın geçişine izin verilmedi. Milletvekillerinin gruptan uzaklaşmasının ardından kalabalığın dağılması için geçişlere izin veren güvenlik güçleri, Gazi Caddesinde polise taş atan bir gruba biber gazı ile müdahale etti. 

POLİS SÖZLÜ VE TAŞLI SALDIRI

DEM Parti il başkanlığı önünde toplanan kalabalık ara sokaklardan geçerek Milletvekillerinin bulunduğu grup ile birleşti. Güvenlik güçlerine sözlü ve taşlı saldırıda bulanan gruba biber gazı ve plastik mermiler ile müdahale etti. Aralarında DEM Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Hacı Turan Saltan’ın da bulunduğu 11 kişi göz altına alındı. Güvenlik güçleri ve DEM Parti yöneticilerinin uzun süren görüşmelerinin ardından Hacı Turan Saltan’ın serbest bırakıldığı öğrenildi.