Tarih: 04.12.2020 09:42

ENGELLİ VATANDAŞ İŞKUR’DAN ALDIĞI DESTEKLE KENDİ İŞİNİ KURDU

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan engelli vatandaş İŞKUR'dan aldığı destekle kendi işini kurdu. Kendi işini kurmak isteyen 6 çocuk babası Engelli Necmettin Özen (43), İŞKUR'un engellilere yönelik projesinden faydalanarak iş kurma hayalini gerçekleştirdi.

Engelli Necmettin Özen, İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen engellilere sunduğu hibe desteği kapsamında İŞKUR'a sunduğu ''Engelsiz Aşım Bağımsız Başım'' adlı proje ile hayatı değişti.

2008 yılında Denizli'de inşaatta elektrik çarpması sonucu iş kazası sonucu sol kolu ampute olan, sağ elinde iki parmak işlevini yitirdi ve yüzde 81 engelli olduğunu belirten Necmettin Özen, “Yaklaşık sekiz on yıl çalışamadım. Sonra kedim evde el işi, el sanatı yapmaya başladım. Hediyelik, bileklik, tespih, anahtarlık gibi ürünler yapıyordum. Sonrasında İŞKUR’un engellilere yönelik hibe desteği olduğunu öğrendim. Ondan sonra ben bir proje hazırladım. Projeyi İŞKUR’a sundum. Projem kabul edildi ve Şırnak bölgesinde projem bir ilktir. Hem benim açımdan hem de benim gibi engelli arkadaşlara örnek olması açısından çok önemsedim. Bu proje sayesinde İŞKUR’un bana sunduğu hibe desteğiyle bir nakış makinesi aldım. Bu makine ile yaptığım ürünleri, hem açtığım dükkanda hem de pazarda satıyorum. Bu şekilde aile geçimini ve çocuklarımın eğitim masraflarını karşılıyorum. 6 çocuğum var. Bu çocuklarımın geçimini ve eğitimini bu yapıp sattığım ürünler ile sağlamaya çalışıyorum” dedi. 

İŞKUR'dan aldığı destekle kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşayan engelli vatandaş Necmettin Özen, “Ben engelli olan arkadaşlarıma şunu söylemek isterim. Gerçekten insanın kendi ekmeğini kendisinin kazanması kadar güzel bir şey yoktur. Sürekli dilenmek veya çeşitli yardım edilmeyi beklemek değil de, çalışıp kendi ekmeğini kendisi kazanmak kadar iyi bir şey olmadığını düşünüyorum. İnsanın kendi ekmeğini kazanması kadar güzel bir duygu yoktur” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —