Tarih: 04.09.2024 08:32

HABUR SINIR KAPISI'NDA BEKLEYEN 6 ÇOCUĞA TÜRK YETKİLERİ SAHİP ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

Muş Bulanık nüfusuna kayıtlı olduklarını iddia eden ve 4 gün boyunca Habur Sınır Kapısı’nda bekleyen 6 çocuğa Türk yetkililer sahip çıkarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yerleştirildi. 

Türkiye vatandaşı olduklarını iddia ederek, ellerinde eski tip kimlik bulunan 6 çocuk Habur Sınır Kapısı’nda bulunan sağlık merkezinde yapılan sağlık taramasının ardından, polis refakatinde Şırnak Merkez’e getirilerek koruma altına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, baba Savaş Çelik, 2016 yılında eşi ile birlikte terör örgütü üyeliği suçundan haklarında yakalama kararı çıktı. Savaş Çelik ve eşi 6 çocuğuyla birlikte yasadışı yollar ile Avrupa’ya gitmek için Suriye’ye kaçtı. Yasa dışı yollar ile 2022’de Avrupa’ya gitmeye çalışırken Lübnan’da gözaltına alınarak Türkiye’ye gönderilen Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Erzurum Dumlupınar T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

D. Ç. (16), Z. Ç. (14), E. Ç. (12), A. Ç. (9) , F. Ç. (10)  ve F. Ç. (1) isimli çocuklar Muş’un Bulanık ilçesine gitmek üzere Irak üzerinden Habur Sınır Kapısına geldi. 6 Çocuğun ellerinde eski tip kimlik olduğu tespit edildi. Çocukların kimliklerinin tespit edilmesi için DNA testi ve adres kayıt araştırılması yapılacak. Yapılacak olan araştırmanın akabinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde koruma altında olan çocukların durumu hakkında nihai karar verileceği öğrenildi. (Selahattin Taşar)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —