Tarih: 21.09.2023 07:17

HÜDA-PAR MİLLETVEKİLİ DEMİR, CİZRE’DEKİ ÇÖP SORUNUNA DEĞİNDİ

Facebook Twitter Linked-in

Cizre’de Konak Mahallesi Bozalan Toki Konutları arkasına dökülen çöplerden kaynaklanan duman ve koku halk sağlığını tehdit ederken, vatandaşların göstermiş olduğu tepkiye Hüda-Par Milletvekili Şehzade Demir’de destek verdi.

Cizre’de TOKİ Konutları sakinlerinin çöp kokusu ve dumanı tepkisi her geçen gün artarak devam ederken, Hüda-Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir’de Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada Cizre’deki Çöp Sorunun biranönce çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gazetecilere açıklamalarda bulunan Şırnak Cizre çok ciddi bir çöp sorunu olduğuna vurgu yapan Hüda-Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, ”Cizre ilçemizin bütün evsel sanayi biyolojik kimyasal cam metal kağıt plastik ve benzeri çöp atıkları Bozalan TOKİ Konutları arkasına yani yerleşim yerinin hemen yanı başına dökülmektedir.” dedi.

Yan tarafında köy ve mahallelerden de oluşan farklı birçok yerleşim yerinin olduğunu ifade eden Demir, ”Bu çöp bölgesindeki koku, yakılan ateşlerin dumanı ve oluşan olumsuz sağlık koşulları binlerce insanın sağlığını tehdit etmektedir yıllardan beri gündemde olduğu halde hala buna bir çözüm bulunmamıştır. Kokudan dumandan ve sağlıksız hava şartlarından o yörede yaşam çok riskli bir hale gelmiş insan hayatı bu kadar ucuz bir şekilde riske atılmamalıdır diye düşünüyoruz.”

Demir, ”Bütün Yetkililerin büyük bir ayıbıdır bu orta çağdan kalma yöntem terk edilmeli ve yaşam alanları her türlü sağlıksız koşuldan arındırılmalıdır Şırnak merkez Cizre Silopi ve İdil'den toplanacak atıkların merkezi bir yerde toplanması işlenmesi ve değerlendirilmesi hiç zor değildir. Böyle bir proje ile bütün yöreyi tehdit eden mevcut durum istihdama katkı sunan ve ekonomik anlamda katma değeri olan bir şekle dönüştürülebilir. Bunun bir an önce yapılması elzemdir diye düşünüyoruz.” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —