İNGİLTERE YİNE HADDİNİ AŞTI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına yönelik uyarılarını yeniledi ve haddini aştı. Bakanlık, özellikle Türkiye-Suriye sınırı ile Şırnak ve Hakkari'ye seyahat edilmemesi gerektiğini vurguladı.

İNGİLTERE YİNE HADDİNİ AŞTI
GÜNCEL 28.06.2024 09:26:00 0

Son yıllarda asayiş ve terör olayları bakımından ülkenin en huzurlu olan illerin başında gelen Şırnak ve Hakkari’ye İngiltere’den yine uyarı geldi. İngiltere vatandaşlarına, Türkiye-Suriye sınırı ile Şırnak ve Hakkari’ye seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığında Güncellenen seyahat uyarılarında, geçtiğimiz yıl Türkiye'de yaşanan cinsel saldırı vakalarına dikkat çekildi. Bakanlık, 2023 yılında yaz tatili döneminde 42 cinsel saldırı vakasının rapor edildiğini ve bu vakaların büyük çoğunluğunun turistik bölgelerde meydana geldiğini belirtti. Açıklamada, suçların otel ve spa çalışanları gibi gündüz tanışılan kişiler tarafından gece işlendiği ifade edildi.

SEYAHAT EDENLERE YEREL BASINI TAKİP EDİN ÖNERİSİ

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat eden vatandaşlarına her zaman çevrelerinden haberdar olmalarını, yerel basında çıkan haberleri takip etmelerini ve yerel yetkililerin tavsiyelerine uymalarını önerdi.

ŞIRNAK VE HAKKARİ'YE SEYAHAT UYARISI

Bakanlık, Türkiye genelinde terörizm, siyasi durum, suç oranları, yasalar ve kültürel farklılıklar gibi konularda çeşitli güvenlik uyarıları yaparken, özellikle Türkiye-Suriye sınırı ile Şırnak ve Hakkari'ye seyahat edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. Bu bölgelerdeki güvenlik riskleri nedeniyle İngiltereli vatandaşların buralardan uzak durmaları tavsiye edildi.