KUZEY IRAK’TA TÜRK ŞOFÖRLERE TAŞLI SALDIRI+

KUZEY IRAK’TA TÜRK ŞOFÖRLERE TAŞLI SALDIRI+
ASAYİŞ 10.09.2024 08:53:00 0

Şırnak’ın Silopi ilçesinin Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçiş yaparak mal götüren tır şoförlerine saldırılar her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor. Tır şoförü araç kamerası ile saldırı anını saniye saniye kaydetti. 

İstanbul’da öldürülen Iraklı iş insanı Hekim Lokman cinayetinin ardından Türkiye’den Kuzey Irak’a mal götüren tır şoförleri, Irak vatandaşlarının taşlı saldırılarına maruz kalıyor. Şoförler, bu saldırıların ciddi güvenlik sorunlarına işaret ettiğini belirtiyor.

Tır şoförleri, her an daha büyük saldırılarla karşılaşabileceklerini ifade ederek, can güvenliklerinin olmadığını belirtiyorlar. Bir şoför, Irak’ın Erbil’e bağlı Kelek kentinde sabah saat 10 civarında Iraklı vatandaşların taşlı saldırısına uğradığını açıkladı. Şoför, "Bugün taş atan, yarın silahlı saldırıda bulunabilir. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesini bekliyoruz" dedi.

Saldırı anını videoya kaydeden şoför, aracına yapılan saldırının görüntülerini sosyal medyada paylaşarak, yetkililere seslendi. Şoförler, Irak’a geçiş yaparken karşılaştıkları güvenlik sorunlarının bir an önce çözülmesi için ilgili makamların harekete geçmesini talep ediyorlar.