Tarih: 10.10.2024 09:43

SAĞLIK-SEN ŞIRNAK BAŞKANI ANMAL’DAN SAĞLIK HUKUKU SEMPOZYUMU

Facebook Twitter Linked-in

Sempozyum ile ilgili yerel basına açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, Sağlık çalışanları görevleri ifa ederken karşılaştıkları aksaklıklar ve hukuki sorunlarla ilgili detaylarıyla incelendiğini ve çözüm önerileri ile neler yapılması gerektiğine işaret edildiği sempozyumda, alanında uzman akademisyenlerin görüşlerinin sunulduğunu ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Anmal “Sağlık Hakkının Kavramı ve Sağlık Hukukunun Temel İlkeleri, Sağlık Meslek Mensuplarının Sorumlulukları Hasta Mahremiyeti ve Ülkemizdeki Hukuki düzenlemeler gibi başlıklar altında gerçekleştirilen sempozyumun yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildiğini söyledi.

 “Sağlıkta Hukuk Sempozyumu” Sağlık-Sen, Ankara Üniversitesi ve Ankara 2 Nolu Barosu ile birlikte düzenlenen ve ilginin yoğun olduğu sempozyuma, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara 2 Nolu Baro Başkanı Av. Sabri Hafif, Ak Parti Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Av. Hakan Bozkurt ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı B. İzzet Taşçı ve alanında uzman sendikacı ve akademisyenler katıldı.

UZMAN AKADEMİSYENLERİN SEMPOZYUMDAKİ KONUŞMALARI DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın açılış konuşmasından sonra, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüver, Ankara 2 Nolu Baro Başkanı Av. Sabri Hafif ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan da Sağlık hukuku ve Sağlık-Sen’in akademisyen ve ilgililere rehberlik edecek nitelikte olan hizmetlerini beğeni ile takip ettiklerini ifade ederken çalıştay ve sempozyumlarla da sorunların çözümüne ilişkin gündeme getirilmesi farkındalık oluşturduğunu bu vesile ile de çoğu sorunlar için hukuki düzenlemesin hayata geçildiğine öncülük edilerek vesile olduğunu ifade ettiler.

Sağlık Hakkı, Sorumluluklar, Hasta Mahremiyeti ve Hukuki Düzenlemeler Tartışıldı 

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. 

2 oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumda; akademisyen, avukat, hekim ve değerli isimler sağlık hakkı, sağlık hukuku, sağlık meslek mensuplarının sorumlulukları, hasta mahremiyeti ve hukuki düzenlemeleri tartıştı. 

 

 

“HASTANEDEKİ HEKİM VE HEMŞİRE SİZİN EVLADINIZ, AMBULANSTAKİ ATT SİZİN EVLADINIZ”

Sağlık’taki Şiddet olayları ve Sağlıkçılara yönelik saldırılara da vurgu yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınayarak, “Av tüfeği ile hastaneye girilmez. Herhangi bir silahla da hastaneye girilmez. Savaşta dahi hastanelere dokunulmaz. Ancak görüyoruz ki, canı sıkılan hastane basıyor.  İstediğini elde edemeyen hekime, hemşireye saldırıyor. Bizler sizlerin evlatlarıyız, hastanedeki hekim sizin evladınız, hemşire sizin evladınız, ambulanstaki ATT sizin evladınız” dedi. 

AMACIMIZ HER ALANDA ÇALIŞANLARIMIZIN REHBERİ OLMAK

Başkan Doğan,  “Amacımız her alanda sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızın rehberi olmak” diyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonelimizin her zaman ve her koşulda yanında olarak onları refaha kavuşturmak. Onlar sahada ter döküyor, biz de onlar için mücadele ediyoruz.”dedi.

REKTÖR ÜNÜVAR: SAĞLIK-SEN KRİTİK BİR ROL OYNUYOR 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise sempozyumun önemine değinerek, Son 23 yılda hem sağlık hem de hukuk alanında önemli adımların atıldığını belirtti.Ünüvar, sağlıkta şiddete dikkat çekti. 

Şiddet noktasında sadece kanun çıkartmanın yetmediğini belirten Ünüvar, “Kanunların ve mevzuatın uygulanması da çok önemli. Aynı zamanda toplumu bilinçlendirmeye ihtiyaç var. Burada Sağlık-Sen kritik bir rol oynuyor. Ülkenin her yerinde toplantılar yapıyor, sağlık çalışanları ve hukukçularla bir araya gelerek, neler yapabileceğini değerlendiriyor. Bu noktada da Sağlık-Sen’e teşekkür ederim” diye konuştu. 

BAŞKAN HAFİF: SAĞLIKTA YAŞANAN SORUNLAR TOPLUMUN GENEL SAĞLIĞINI ETKİLEMEKTEDİR

Ankara 2 Nolu Baro Başkanı Av. Sabri Hafif, sağlık hukuku kavramının yalnızca malpraktis davalarını kapsamadığını belirterek, “Sağlık hukukunun temel ilkeleri; bireylerin haklarının korunması, sağlık hizmetlerine erişim, hasta mahremiyeti ve bilgi güvenliği gibi konuları kapsamaktadır. Bu ilkeler, sağlık sisteminin işleyişinde ve hukuki süreçlerde belirleyici bir rol oynamaktadır” dedi. 

VEKİL ARSLAN: ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ 

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ise vatandaşla en çok iletişim halinde olan grubun sağlık çalışanları olduğunu ifade ederek, sağlık çalışanlarının önemini anlattı. 

Beyaz reformla birlikte sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin katalog suçlar arasına dahil edildiğini hatırlatan Arslan, çok ciddi adımlar atılmasına rağmen maalesef olumsuz haberler aldıklarını kaydetti. Sağlık çalışanlarının ‘şifa verme’ gibi önemli bir hizmeti olduğunu belirten Arslan, milletvekili olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. (Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —