ŞIRNAK VALİLİĞİ’NDEN YALANLAMA

Bazı gazete ve sosyal medya “Silopi’de parmağı koptu 3 hastane 2 il dolaştı” başlığı ile verilen habere Şırnak Valiliğinden yalanlama geldi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ’NDEN YALANLAMA
SAĞLIK 21.05.2024 08:57:00 0

Şırnak Valiliği bazı gazete ve sosyal medya hesaplarından Şırnak’ın Silopi ilçesinde parmağı bisiklet zincirine takılarak kopan kız çocuğu hakkında yapılan haberlere yalanladı. 

Valilikten yapılan açıklamada; Bazı basın ve yayın organlarında  “Silopi’de Parmağı Koptu 3 Hastane 2 İl Dolaştı” şeklinde çıkan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki hususların kamuoyunun bilgisine sunulması gerektiği anlaşılmıştır.

Silopi ilçemizde 16.05.2024 Perşembe günü saat 19.30 sıralarında R.İ adındaki bir yaşındaki çocuğun bisiklet zincirine takılan parmağının kopması nedeniyle yakınları tarafından Silopi Devlet Hastanesine getirildiği, yapılan muayene ve tetkiklerde “hastanın ikinci parmak distal uçta kemik bütünlüğünün korunduğu ancak parmak uç kısmında kas ve keratinize dokunun ampute olduğu” tespit edilerek parmak ve kopan parça temizlenmiş, hastaya gereken ilk müdahale yapılmıştır.

Silopi Devlet Hastanesi’nde bulunan hasta yakınlarına, 112 KKM üzerinden plastik ve rekonstrüksiyon cerrahi uzmanı ile görüşme yapılacağı ve sevk sürecinin başlatılacağı bilgisi verilmiştir. Ancak, hasta yakınlarının izinsiz olarak hastaneyi terk etmeleri üzerine mevcut durum tutanak altına alınmıştır.

Daha sonra hasta yakınlarının hastayı Cizre Devlet Hastanesi’ne götürdükleri ancak burada da muayene olmadan çıkış yapıldığı anlaşılmıştır.

Yakınları tarafından hastanın Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülmesi üzerine yapılan değerlendirmede; hastanın ikinci parmak amputasyonu olduğu, distal seviye ve crush yaralanma olduğundan replentasyonun uygun bulunamadığı, antibiyotik pansumanı yapılarak plastik ve rekonstrüksiyon cerrahi poliklinik kontrolünün uygun olduğu belirtilmiştir.

Sonraki gün hastanın plastik ve rekonstrüksiyon cerrahi polikliniğine gelmemesi nedeniyle yapılan araştırmada “Hastanın Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi olmayı kabul etmeyip, kendi rızasıyla tedaviyi kabul etmeyerek hastaneden çıkış yaptığı” anlaşılmıştır.

İlimizde sağlık alanında yapılan yatırımlar ve sağlık personelimizin yoğun gayretleriyle sağlık hizmetlerine erişim güçlüğü bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.