Tarih: 26.08.2024 09:45

ŞIRNAK’IN YENİ CAZİBE MERKEZİ CEHENNEM DERESİ

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak’ın İdil İlçesi bağlı Sulak Köyü’nde bulunan Cehennem Deresine Şırnak Valiliği tarafından Cam Seyir Terası kurma çalışmaları devam ediyor.

İdil ilçesinin Sulak köyü yakınlarındaki Cehennem Deresi Kanyonu'nun bulunduğu bölgede Valilik tarafından 365 metrekare alanda kurulacak cam seyir terasında sosyal donatı, oyun ve oturma alanları ile restoran, yürüyüş yolları ve otopark yer alacak.

Cam Seyir Terası, 13 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde olacak. Bölgeye ayrıca sosyal donatı alanları, restaurant, yürüyüş yolları ve otopark da yapılacak.

Camın uçurum genişliği 12,5 metre olacak. 365 metrekare alanda kurulacak cam seyir terasının turizmi de hareketlendirmesi bekleniyor. Şırnak İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden alınan veriler göre 2023 yılında Cehennem Deresini 70 bin kişi ziyaret etti. Yapılan proje ile birlikte Cehennem Deresi’nin Şırnak’ın yeni cazibe merkezi haline gelerek yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olması hedefleniyor.

İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Hikmet Özek,"Proje alanımız 4 plandan oluşmaktadır. Birincisi cam teras, betonarme ve çelikten oluşuyor. Döşemesi ise 3 katlı damperli lamine camdan ibaret. Projemiz 32,5 metre genişliğinde, uçurum genişliği ise 12,5 metre. Döşeme alanı ise 365 metrekaredir. İkinci bölüm yürüyüş alanı ve kemerin olduğu alan. Burası amfi, çocuk oyun parkları ve peyzaj alanlarından oluşuyor. Üçüncü bölüm ise sistem binasının olduğu bölüm. Burada 3 katlı binamız olacak ve burası yaklaşık 1085 metrekare olacak. Burası restoran ve kafe ile makam odalarından oluşacak. Son bölümümüz ise tamamen vatandaşların hizmetine sunulacak alışverişe açılan yerler, seyyar restoranlar ve yeme içme alanlarından oluşacak. Türkiye'nin en büyük seyir cam teraslarından biri. Yıllardır gelinemeyen ve görülemeyen alanların turizme kazandırılmasıyla burası cazibe merkezi olacak. Akın akın insanların buraya geleceğini öngörmekteyiz." (Serdar Türkmen)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —