Tarih: 15.10.2024 08:48

ŞIRNAKLI HEMŞİRELER İLK KEZ ÖNLÜK GİYDİ

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası(SAĞLIK-SEN) Şırnak Şubesinin sponsorluğunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreni 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Prof. Dr. Fuat SEZGİN Konferans Salonunda yapıldı.

Törene Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Şırnak Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Engin Turan; “Ülkemizde son 10 yılda 1000 kişiye düşen hemşire sayısı 1,7’den 2,8’e yükselmesine rağmen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkelerin ortalamasının çok gerisindedir. Benzer durum hemşire mezun sayısında da görülmektedir. Burada da 100 bin kişide 18,5. OECD Ülkelerinde ise 100 bin kişide 42 hemşire mezun veriyorlar. Kurulduğu günden beri Üniversitemiz ülkemizin hemşire sayısını gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için bu konuda sağlık bilimleri fakültesi bünyesinde 2020 yılında hemşirelik bölümü açılmıştır. Hemşirelik bölümü olarak hedefimiz bilimsel bilgi temelinde kaliteli ve insan onuruna saygılı hemşirelik bakımı veren, klinik alanında donanımlı ve erdemli hemşireler yetiştirebilmektir. Bu konuda hemşirelik alanında eğitimli ve deneyimli karolarımızı ve eğitim programımızı oluşturduk. Öğrencilerin hem teorik hem uygulamalarda iyi bir eğitim almaları için modern eğitim ve öğretim araçları ile donatılmış sınıfların yanı sıra YÖK’ün belirlediği standartlara uygun son teknolojik cihaz ve hasta maketleri ile bölgenin en iyi laboratuvarını kurduk. Öğrencilerimiz İL Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık kuruluşlarında uygulama stajlarını gerçekleştirebilmeleri için protokoller yapılmıştır” dedi.

Sağlık Sen’e sunduğu destekler için teşekkür eder Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ise şöyle konuştu; “Hemşirelik kelimesi aynı anneden süt emenler manasına geliyor. Sizler birer kardeşsiniz. Kiminle kardeş olacaksınız hastanede bulunan her doktorla, her hastayla kardeş olacaksınız. Hastanede çalışanlara bu isimin verlmesinin nedeni ayrım gözetmemeleri için. Herkesi kardeş kabul edeceksiniz. Hastaneye gelen tüm insanları Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın. Bunu yapmak çok kolay değil. Doktorlarında sizinde işiniz çok zor. Sürekli gergin insanlara hizmet edeceksiniz. Bu doğal olarak beraberinde zorluk getiriyor. Zorlukların beraberinde getirdiği kutsallıklar var. Belki de sizler hayatınızda yüzlerce insanın hayatını kurtaracaksınız. İnsanların hayatını kurtarmak çok kutsal bir iş. O yüzden çok kutsal bir meslek seçmişsiniz. Zor ama kutsal bir meslek. Allah sizin elleriniz sayesinde insanlara şifa verecek. Sizler cenabı Allah’ın şafi elli olacaksınız” dedi.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, ; “Şırnak Üniversitesi’nde açılan hemşirelik bölümünün, sadece üniversitemiz için değil, bölgemizin sağlık altyapısı için büyük bir gelişim adımıdır. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Sağlık-Sen olarak, bu bölümün açılmasına duyduğumuz memnuniyet ve mutluluğu paylaşmak için buradayız. Memur-Sen ailesi olarak Eğitime ve sağlık çalışanlarının yetişmesine her zaman büyük önem veriyoruz; çünkü sağlık, bir toplumun en önemli yapı taşlarındandır. Evet hemşirelik fakültesinin Şırnak’ta kurulması bir başarı hikayesidir bu başarı hikayesinin mimarı değerli rektör hocamız ve Bir kaç kişi memleket ve ülke sevdalılarıdır. Biz sürekli şunu diyoruz kurum idarecilerin idareciliğinde bir dikili ağaçları olmalı. Bugün, hemşirelik fakültesini yerleşerek eğitime başlayan öğrencilerimize üniforma giydirilecektir. Sevgili Öğrenciler; bu üniformalar, yalnızca bir kıyafet değil, aynı zamanda bu onurlu mesleği seçtiğinizin ve sağlık alanında önemli bir görev üstleneceğinizin bir sembolüdür. Bu kıyafetleri giyerken, üzerinizdeki her bir dikişin, sağlık sektörüne katkıda bulunma yolunda attığınız adımları temsil ettiğini unutmayın. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Sağlık-Sen Şırnak Şubesi, her zaman eğitimin arkasında duracak ve sizlerin yanında olmaya devam edecektir. Bugün burada, bu süreçte destek vermek için bir araya geldik ve bu destek, sizlerin başarılı birer sağlık profesyoneli olmanız için sürecektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektör Abdurrahim Alkış ve öğretim görevlileri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi. Hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.

Hemşirelik bölümünde bu yıl ilk defa 43 öğrenci alımı yapıldı. Bölümde 5 doktor öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi bulunmakta. Şırnak Üniversitesi tarafından 3 derslik ve 1 amfi hemşirelik bölümüne tahsis edildi. 150 metrekare alana sahip hemşirelik laboratuarı mevcut. (Emine Acar Mir)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —