Tarih: 27.05.2024 10:23

ŞIRNAK'TA 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE YILSONU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak İl Müftülüğü 4-6 yaş arasında Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yılsonu etkinliği düzenlendi. Şırnak şehir standı yapılan Tören, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kur’an Kurslarında eğitim gören minik öğrenciler tarafından Filistin’de hayatlarını kaybeden akranları anısına şiirler okudu. Öğrenciler tarafından sergilenen tanklara karşı dans eden çocuklar temalı Filistin’in yöresel oyunu etkinliğe katılan aileler tarafından büyük beğeni topladı. 

Kur’an Kurslarında verilen eğitimler hakkında bilgi veren Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, “ 8 aydır bu çocuklar bizlere emanet. Bizler de Şırnak İl Müftülüğü olarak, O çocuklarımıza başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) hadisi şeriflerini, ahlaki değerlerimizi, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi öğretmek için 8 ay gayret ettik, çocuklarımız da hasbihal oldu. Bugün de bu kadar yorgunluğun üzerin, böyle güzel bir günde o çocuklarımız eğlensin, sadece kitap üzerinde değil sosyal hayatta da varlıklarını hissetsinler, birbirleri ile görüşsünler, birbirleri ile kaynaşsınlar, sosyal bir ortamda bulunsunlar diye bugün ki programı düzenledik. İnşallah çocuklarımız mutlu olurlar, huzurlu, mutlu bir gün geçirirler.

Şırnak İl Müftülüğü olarak, şuanda ilimizde bin 202 yavrumuzu 4-6 yaş sınıflarımıza devam ediyor. Bin 256 tane hafız Kur’an Kurslarımızda yatılı öğrencilerimiz devam ediyor. 8 bin 562 tane ihtiyaç odaklı öğrencimiz devam ediyor. Bin 400 civarında yetişkin anne-baba seviyesinde olan öğrencimiz camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda Kur’an’ı öğrenmeye, ahlaki değerleri, milli, manevi değerleri öğrenmeye, bizler de öğretmeye gayret ediyoruz. İnşallah bu sayımız daha da artar. Çünkü Şırnak’ımız bu konuda, manevi konularda çok hassas. Bizde bunun bilincindeyiz ve sizlere de en güzel şekilde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, sevgili peygamberimiz (S.A.V)’in hadisi şeriflerini, züllet seviyesini, milli ve manevi değerlerimizi öğretmek için Şırnak İl Müftülüğü olarak bütün Kur’an Kursu hocalarımız, İmam Hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız hepsi hazırdır. 4-6 yaştan başlamak üzere, 7-12, 12-18 ya grubu ve 18 ve üzeri yaş grubu kurslarımız her zaman sizlerin hizmetine hazırdır. Bizler, sizlerden bu kurslarımıza gelip devam etmenizi istiyoruz. Çocuklarınızı, yakınlarınızı göndermenizi istiyoruz. İnşallah, sizler gönderirsiniz bizlerde öğretmeye gayret ederiz” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, şehir stadına yerleştirilen çeşitli oyun aktiviteleri ile öğrenciler aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —