ŞIRNAK’TA ASAYİŞ VE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 27 GÖZALTI

Şırnak ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda, 27 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

ŞIRNAK’TA ASAYİŞ VE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 27 GÖZALTI
ASAYİŞ 16.04.2024 08:37:00 0

Şırnak'ta İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından terörün finans kaynaklarına operasyon düzenlenerek, uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı malzemeye el konuldu.

Şırnak ve Habur Sınır Kapısında yapılan operasyonlarda, 18,13 gram metamfetamin, 2 adet bong, 2 adet sentetik ecza, 1,5 gram esrar, 700 paket sigara, 30 adet elektronik sigara, 2 adet muhtelif emtia ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Operasyonlarda, 18 kişi kaçakçılık, 7 kişi asayiş, 1 şüpheli kayıp şahıs ve 1 şüpheli terör suçundan olmak üzere toplam 27 şüpheli gözaltına alındı. 

ŞIRNAK’TA TERÖR OPERASYONU: 4 GÖZALTI

Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle mücadele çerçevesinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent merkezi ve ilçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlarda toplam 4 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı, 2 şüpheli ifadesi akabinde serbest bırakılmış, 1 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmış ve 1 şüphelinin gözaltı işlemleri devam ediyor.