ŞIRNAK’TA ASAYİŞ VE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 62 GÖZALTI

Şırnak'ta yapılan kaçakçılık operasyonlarında 62 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

ŞIRNAK’TA ASAYİŞ VE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 62 GÖZALTI
ASAYİŞ 2.04.2024 09:14:00 0

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından terörün finans kaynaklarına operasyon düzenlenerek uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı malzemeye el konuldu.

Şırnak ve Habur Sınır Kapısında yapılan operasyonlarda, 110.30  gram metamfetamin, 1.892 gram esrar, 4 adet bong, 600 paket sigara, 70 adet elektronik sigara, 25 adet fişek ele geçirildi.

Operasyonlarda, 7 şüpheli Asayiş, 50 şüpheli Kaçakçılık,  4 şüpheli Resmi Belgede Sahtecilik ve Kimlik Bilgilerinde Yalan Beyanda Bulunmak, 1 şüpheli Kayıp şahıs olmak üzere toplam 62 şüpheli yakalanarak yasal işlem başlatıldığı öğrenildi. 

ŞIRNAK'TA TERÖR OPERASYONUNDA 56 GÖZALTI

Şırnak'ta PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 56 şüpheli gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapıldı.

Terörle mücadele çerçevesinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından kent merkezi ve ilçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerden, 4’ü Adli Kontrol ve Yurtdışı Yasağı şartı ile, 46 şüpheli ise ifadelerinin akabinde serbest bırakıldı. 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilirken, 5 şüphelinin ise gözaltı işlemleri devam ettiği öğrenildi.