ŞIRNAK’TA İMAM ÇOCUKLARA ŞİDDET UYGULADI

ŞIRNAK’TA İMAM ÇOCUKLARA ŞİDDET UYGULADI
ASAYİŞ 13.06.2024 09:47:00 0

Şırnak’ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesinde yer alan bir Kur’an kursunda eğitim gören çocukların cami imamı tarafından darp edildiği görüntüleri ortaya çıktı. Şırnak İl Müftülüğü tarafından cami imamı İ.İ. açığa alınarak soruşturma başlattı. 

Şırnak’ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesinde bulunan bir Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilerin darp edilmesi güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı. 10 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen olayda imamın çocukları defalarca tokatladığı görüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Şırnak İl Müftülüğü tarafından cami imamı İ.İ. açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Cami imamı tarafından çocukların darp edilmesinin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar cami imamı İ.İ.’ye tepki gösterdi. 

Ayrıca Mayıs ayında da Şırnak’ın İdil İlçesi Üçok Köyünde bulunan bir vakıfta çocuklara şiddet uygulandığı, çocukların aç bırakıldığı iddiası üzerinde jandarmaya yapılan bir ihbar sonucu harekete geçen İdil Cumhuriyet Başsavcılığı eğitimcilerden C.Ö. ve M.Ö.’nün gözaltına alınmasına karar verdi. Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda C.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, M.Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.