Tarih: 11.07.2024 10:17

ŞIRNAK’TA ŞAP HASTALIĞI: 7 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yüksekköy köyünde şap hastalığı tespit edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Yüksekköy köyü haricinde 6 köyde daha şap hastalığı bulaşan hayvanlar tespit etti. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ilçeye küçük ve büyükbaş hayvan giriş-çıkışlarını yasakladı. 

7 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Üçok, Oymak, Pınarbaşı, Duru, Yüksekköy, Tekeköy, Özen köylerini şap hastalığı nedeni ile karantinaya aldı. 

HAYVAN HAREKETLERİ DURDURULDU

İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesabı üzerinden ilçeye 2 ay boyunca küçük ve büyükbaş hayvan girişinin yasaklandığını duyurdu. 

İlçe müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ 9 Eylül 2024 tarihine kadar kesim amaçlı dışında ilçeye büyükbaş ile küçükbaşların giriş ve çıkışları yasaklandı. İlçemize bağlı Yüksekköy köyünde şap hastalığı çıkması sebebiyle, ilçemizin tamamına 2 ay boyunca büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri, kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında 9 Eylül 2024 tarihine kadar kapatılmıştır. Yetiştiricilerimizin bu konuda hassas olması, aksi takdirde Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır” denildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —